Antena 3 CNN Politică Carnete de note portocalii, motiv de ceartă între membrii Comisiilor de Educaţie

Carnete de note portocalii, motiv de ceartă între membrii Comisiilor de Educaţie

Carnete de note portocalii, motiv de ceartă între membrii Comisiilor de Educaţie
Sursa foto: Foto: Video News
16 Dec 2010   •   21:44

De ce sunt unele carnetele de note portocalii? Problema i-a măcinat joi pe aleşii din Comisiile de Educaţie, mai mult decât bugetul Învăţământului. Aşa că imediat s-a aprins scandalul. Ecaterina Andronescu l-a acuzat pe ministrul Funeriu că şi-a pus amprenta politică tocmai pe carnetele de note ale şcolarilor. Ministrul spune, însă, că nu este adevărat.

"Aceste carnete nu sunt, sub nicio formă, imprimate de Ministerul Educaţiei. Partea grafică a acestor carnete nu are nimic de-a face cu Ministerul Educaţiei", a declarat Daniel Funeriu.

"E carnetul aşa cum este el. De ce e portocaliu, nu ştiu", a susţinut, la rândul ei, Ecaterina Andronescu.

Mai mult în serios decât în glumă, discuţia a durat minute bune. Iar de ce carnetul de note are culoarea portcoalie, parlamentarii tot nu s-au lămurit.

Ecaterina Andronescu: "Este un carnet de note care este acum pe masa elevilor din judeţe"

Daniel Funeriu: "Parcă-i un blestem. Nu reuşim să trecem dincolo de culori şi coloraturi"

Ecaterina Andronescu:
"Carnetele de note sunt documente şcolare care se tipăresc la inspectoratele şcolare prin grija inspectoratelor şcolare"

Dacă înainte i se părea o glumă, ministrul Educaţiei s-a trezit că lucrările pentru bugetul Învăţământului de anul viitor s-au împotmolit. Tocmai din cauza carnetului colorat.

Discuţia despre portocaliile carnete a întârziat, evident, lucrările Comisiilor reunite de Educaţie care ar fi trebuit să avizeze bugetul Învăţământului.

La final, parlamentarii au avizat favorabil proiectul, adoptând în bloc şi 200 de amendamente. Şi, potrivit datelor din bugetul pe anul 2011, reiese că Educaţia va beneficia nu de 6% ci numai de 3,81% din PIB.

Carnete de note portocalii



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close