Antena 3 CNN Politică Cât de mare este "IQ-ul comunitar" al unui secretar de stat

Cât de mare este "IQ-ul comunitar" al unui secretar de stat

Cât de mare este "IQ-ul comunitar" al unui secretar de stat
Sursa foto: Alina Bica
26 Ian 2009   •   11:40

CV-urile noilor demnitari sunt, fără îndoială, consistente. Fără numeroase activităţi în domeniul de activitate ales, nu poţi face faţă cerinţelor exigente.
Dintr-un exces de zel, însă, în conţinutul CV-ului se pot strecura, cu uşurinţă, şi numeroase gafe. Când acestea sunt făcute în necunoştinţă de cauză, problema capătă noi dimensiuni.
Acesta este şi cazul unuia dintre noii secretari de stat în Ministerul Justiţiei.
Procurorul Alina Bica scrie în CV-ul său că "din anul 2006 reprezint Ministerul Public la Plenara MONEYVAL, comitet al Consiliului Europei unde se discută problemele de implementare a IQ-ului comunitar pe probleme de spălare a banilor şi crimă organizată".
Proaspătul secretar de stat nu pare că face diferenţa între IQ (coeficientul de inteligenţă) şi Acquis comunitar (ansamblul de drepturi şi obligaţii asumate de statele membre ale Uniunii Europene, normele juridice ce reglementează activitatea Comunităţilor Europene şi a instituţiilor UE, acţiunile şi politicile comunitare).
Alina Bica, în vârstă de 34 de ani, a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în cursul săptămânii trecute.
Vedeţi aici CV-ul Alinei Bica (pdf)
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close