Antena 3 CNN Politică Cătălin Drulă: "USR va face opoziţie, ne reconectăm la oameni, ieşim în stradă când scăpăm de pandemie"

Cătălin Drulă: "USR va face opoziţie, ne reconectăm la oameni, ieşim în stradă când scăpăm de pandemie"

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a făcut, marți dimineață, un apel la unitate în partid şi a precizat că formaţiunea va face opoziţie, inclusiv prin ieşiri în stradă.

Cătălin Drulă: "USR va face opoziţie, ne reconectăm la oameni, ieşim în stradă când scăpăm de pandemie"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    08 Feb 2022   •   11:55

"În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului. 

Uniunea Salvați România a făcut istorie în acești ani, fiind primul partid cetățenesc care a ajuns la guvernare și vom continua și după acest moment să facem istorie împreună în anii care urmează. 

Suntem astăzi singurul partid democratic de opoziție și singurul cu o agendă adevărată liberală din România", a declarat, marţi, Cătălin Drulă.

Mesaj pentru liderii PSD și PNL: „USR va face opoziție pe bune”

În plus, şeful interimar al USR le-a transmis un mesaj şi liderilor coaliţiei de guvernare

"USR va face opoziție pe tot terenul și, imediat cum situația epidemiologică o va permite, ne veți vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziţie, propunem politici publice reformiste şi pregătim guvernarea din 2024.

Vom munci uniţi ca să oferim României alternativa pe care o merită (...) Au fost prea multe luni de miere şi s-a văzut că PNL şi PSD nu sunt în stare să conducă România”, afirmă Drulă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Drulă dă vina pe Iohannis pentru scăderea în sondaje

Cât priveşte scăderea USR în sondaje, noul şef al partidului dă vina pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Sondajele sunt o poză de moment, dar noi trebuie să reclădim încrederea în perioada următoare, traversăm o pierdere probabil o criza de încredere şi în societate în general. 

Consider că motivul principal este marea trădare a agendei moderniste şi reformiste a lui Klaus Iohannis din această toamnă, când s-a format coaliţia PSD şi PNL, oamenii sunt foarte dezamăgiţi şi cred că responsabilitatea şi datoria noastră e să le redăm această încredere", a replicat Cătălin Drulă.

Drulă nu spune dacă vrea şefia USR

Întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al partidului la următorul congres, Cătăliun Drulă a evitat un răspuns exact.

"Asta e o decizie pe care o voi lua la momentul în care vom organiza congresul pentru pentru președinția plină a partidului", a precizat Drulă.

El i-a mulțumit lui Dacian Cioloș pentru contribuția la proiectul fuziunii dintre USR și PLUS.

"Fără Dacian Cioloș și fără Dan Barna această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect. 

(...) În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte", a adaugat noul lider USR.

Luni, Dacian Cioloș a anunțat că și-a prezentat demisia din funcția de președinte al USR, la doar patru luni după congresul USR-PLUS.

"Am considerat de bun simț să-mi prezint demisia", a spus Dacian Cioloș, luni, într-o conferință de presă.

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close