Antena 3 CNN Politică Cătălin Ivan (PSD): Un pact pe justiţie nu are viitor

Cătălin Ivan (PSD): Un pact pe justiţie nu are viitor

Cătălin Ivan (PSD): Un pact pe justiţie nu are viitor
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Oct 2013   •   14:26
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a explicat, într-o intervenţie la Antena 3, că pactul pe justiţie propus de liderul PNL, Crin Antonescu, "nu are viitor".

"O poziţie oficială a partidului vom avea mâine, după BPN şi întâlnriea USL, dar, de principiu, suntem de acord cu orice dezbatere în Parlament pe temele importante ale României, printre care şi independenţa justiţiei. Trebuie văzut şi dacă este oportună o astfel de dezbatere acum. Îmi susţin punctul de vedere, că nu Crin Antonescu este luptătorul pentru justitţie, ci întreg USL-ul."

Purtătorul de cuvânt al PSD a explicat că un nou pact nu ar aduce rezultate diferite. 

"Să semnezi un pact cu Traian Băsescu, după ce ai văzut că orice astfel de pact este sortit eşecului, după ce te-ai declarat împotriva pactului semnat de premier cu preşedinte, mi se pare uşor deplasat. Nu cred că un pact semnat cu Traian Băsescu are un viitor. Acesta este doar punctul meu de vedere."

Ivan nu este singurul social-democrat care priveşte sceptic această  propunere. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că o dezbatere şi un pact între oameni politici legat de independenţa justiţiei, aşa cum propune Crin Antonescu, ar însemna tocmai să se taie din independenţa justiţiei şi să îi fie pusă "o tutelă politică".

"Pentru ca Justiţia să fie independentă, atunci oamenii politici trebuie să vorbească din ce în ce mai puţin despre ea. O dezbatere şi un pact între oameni politici pe marginea independenţei justiţiei, aşa cum propune Antonescu, ar însemna tocmai să tăiem din independenţa Justiţiei şi să îi punem o tutelă politică. Eu nu sunt de acord cu acest lucru", scrie Zgonea pe Facebook.
 
El a adăugat că îşi doreşte o justiţie cu adevărat independentă, iar eventuale derapajele pot fi semnalate de magistraţi şi instituţii profesionale ale acestora şi nu de preşedintele PNL.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close