Antena 3 CNN Politică Cătălin Predoiu este noul ministru al Justiţiei

Cătălin Predoiu este noul ministru al Justiţiei

<font color=red>Cătălin Predoiu</font> este noul <font color=red>ministru al Justiţiei</font>
29 Feb 2008   •   16:57

Impasul de la Justiţie s-a rezolvat, după aproape trei luni de conflicte. Noul ministru este Cătălin Predoiu, un avocat specializat în drept comercial. Propunerea a venit de la premierul Tăriceanu şi a fost imediat acceptată de preşedintele Băsescu. Informaţia privind nominalizarea lui Predoiu a apărut după ce s-a aflat că preşedintele Traian Băsescu l-a invitat pe premier, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre portofoliul justiţiei. În vârstă de 40 de ani, Cătălin Predoiu este membru al PNL din 1991. A predat dreptul comercial la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi este, din 2003, membru al consiliului Baroului Bucureşti.

DISCURSUL PREŞEDINTELUI, DUPĂ CEREMONIA DE ÎNVESTIRE A NOULUI MINISTRU:

Absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, în 1991, Cătălin Predoiu este asociat la casa de avocatură Zamfirescu, Racoţi, Predoiu. El este specialist în tranzacţii bancare şi financiare, asigurând servicii de asistenţă legală unor bănci şi unor clienţi instituţionali din acest domeniu, inclusiv cu privire la probleme legate de reglementări privind dreptul valutar şi controlul fiscal, metode de finanţare, contracte de credit şi proiecte de restructurare. Avocatul a obţinut doctoratul în domeniul băncilor comerciale, în 2004.

Imediat după ce au apărut informaţii despre nominalizarea lui Predoiu, au apărut şi speculaţiile despre relaţiile acestuia cu firmele lui Dinu Patriciu. Noul ministru de Justiţie a fost principalul consultant pe probleme juridice al Rompetrol, grup condus de Dinu Patriciu. Preşedintele a declarat însă la ceremonia de învestire că datele respective nu au de ce să influenţeze activitatea lui Predoiu ca ministru.

Cătălin Predoiu a predat drept comercial, ca lector, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, în perioada 1994-2005, şi a urmat un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen (Franţa), în 1994.

Cătălin Predoiu, la depunerea jurământului de învestire:

REACŢII:
Meleşcanu: au existat mai multe variante pentru acest portofoliu
Contactat de Antena 3, ministrul care a asigurat interimatul la Justiţie, Teodor Meleşcanu, a confirmat că a fost consultat de premier pe această temă. În cursul zilei de vineri, Tăriceanu l-a sunat aşadar pe Meleşcanu, cu care a discutat pe marginea mai multor opţiuni la această funcţie. ?Este o nominalizare inspirată şi sunt convins că Predoiu va face o treabă excelentă la Ministerul Justiţiei, ţinând cont chiar de experienţa acestuia de avocat?, a declarat Meleşcanu.

Emil Boc: Nu i se poate reproşa nimic, profesional
Preşedintele PDL Emil Boc a declarat că, din punct de vedere profesional, lui Cătălin Predoiu nu i se poate reproşa nimic. Liderul democrat-liberal şi-a exprimat însă speranţa că va infirma legăturile pe care le-ar avea cu omul de afaceri liberal Dinu Patriciu. ?Sper să fie la fel de profesionist la Ministerul Justiţiei cum este şi în dreptul comercial?, a declarat Emil Boc.

BĂSESCU ŞI TĂRICEANU, ÎNTR-O ATMOSFERĂ RELAXATĂ:

Citiţi DISCURSUL PREŞEDINTELUI BĂSESCU LA ÎNVESTIREA NOULUI MINISTRU AL JUSTIŢIEI

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close