Antena 3 CNN Politică Cătălin Predoiu s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL

Cătălin Predoiu s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL

Cătălin Predoiu s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL
20 Dec 2008   •   12:01

În urma criticilor exprimate atât de Călin Popescu Tăriceanu cât şi de alţi liberali, Cătălin Predoiu s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL, pentru a-şi putea continua proiecte începute la minister în timpul guvernării Tăriceanu.
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Călin Popescu Tăriceanu, consideră acceptul lui Cătălin Predoiu de a-şi continua activitatea ca ministru al Justiţiei în noul Guvern ca un act de trădare. Cazul ar putea fi discutat de Biroul Politic al partidului. Decizia lui Predoiu l-a dezamăgit pe liderul liberal, care s-a declarat surprins şi dezamăgit de ?de uşurinţa cu care a acceptat să lucreze într-un guvern al cărui program prezintă diferenţe importante faţă de programul PNL?
Tăriceanu mărturiseşte că a avut încredere în convingerile liberale ale lui Cătălin Predoiu, pe care l-a promovat în funcţia de ministru al Justiţiei în cadrul guvernului pe care l-a condus. ?Este în primul rând o trădare faţă de el, ca jurist?, spune Tăriceanu, adăugănd că gestul său reprezintă în acelaşi timp şi ?trădare faţă de el, ca politician şi faţă de oamenii care l-au votat?, dar şi faţă de Partidul Naţional Liberal.
De altfel, Cătălin Predoiu a fost aspru criticat pe perioada mandatului său de ministru al Justiţiei de partidele opozante guvernului Tăriceanu, şi chiar de către actualul prim-ministru desemnat, liderul PD-L Emil Boc.

Călin Popescu Tăriceanu va propune o întrunire a Biroului Politic al partidului, în care se va discuta decizia lui Predoiu. El este de părere că partidul trebuie să dea ?un răspuns politic fără echivoc în acest caz?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close