Antena 3 CNN Politică Ce le-a spus Anca Boagiu procurorilor DNA. Vezi aici declaraţiile ministrului

Ce le-a spus Anca Boagiu procurorilor DNA. Vezi aici declaraţiile ministrului

Ce le-a spus Anca Boagiu procurorilor DNA. Vezi aici declaraţiile ministrului
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Aug 2011   •   11:21
Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, declaraţiile ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, de la audierile din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de joi seara.

Acestea sunt cele mai importante declaraţii ale ministrului:

- "Am fost colegă de partid cu Laurenţiu Mironescu. În 2010 l-am întâlnit la o înmormântare, dar nu am discutat cu el despre numirea unui diorector general la CNAPMC (Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime" Constanţa)"

- "Aveam în competenţă numirea acestui director, nu şi a directorilor. L-am demis pe Bălan după scandalul cu motoarele, pentru lipsă de competenţă. Vroiam să numesc o persoană care a condus companii mari şi nu e din zona politică."

- "L-am avut în vedere pe fostul director general al unei companii de shipping. Nu-i cunosc pe Bogatu şi Pilcă. Nu s-a pus problema numirii în funcţia de director general a vreounuia dintre ei. Nici a lui Laurenţiu Mironescu"

- "Mironescu nu mi-a vorbit niciodată despre Pilcă. Nu ştiu de vreun proiect de lege coodornat de Mircea Toader în legătură cu Pavilionul Naţional. Mircea Toader nu mi-a cerut vreo opinie în acest sens. Procedura este ca noi, al minister, să scriem legile"

-"Prin urmare, Mironescu nu ştiu să fi făcut parte dintr-un grup de lucru ce s-ar fi ocupat cu aşa ceva. Îl cunosc pe Banias de mai mulţi ani, suntem colegi de partid. Nu a intervenit vreodată pentru numirea unei persoane la CNAPMC"


 


Avocatul Ancăi Boagiu: Este un spectacol. Au vorbit despre valurile Dunării

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost audiat, la DNA în calitate de martor. Numele ministrului apare în dosarul corupţiei din Portul Constanţa.

Potrivit generalului Ion Panaitescu, avocatul Ancăi Boagiu, audierea clientei sale la DNA reprezintă „un spectacol pus în scenă de către organele judiciare“.

Anca Boagiu a intrat în sediul DNA folosind o altă cale de acces decât cea principală după ce a fost pusă la cale o mică diversiune cu ajutorul unei maşini din care se presupunea că ar fi trebuit să coboare ministrul.

Dosarul Portului Constanţa cuprinde mai multe interceptări ale convorbirilor telefonice între Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, inculpaţi în dosarul Portul Constanţa, pe tema sprijinului financiar pentru ca Mironescu să câştige alegeri în PDL şi a intervenţiilor pentru ca Pilcă să fie numit şef în port.







×
Subiecte în articol: anca boagiu DNA
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close