Antena 3 CNN Politică Ce păţeşte Băsescu, dacă CC constată că preşedintele a încălcat Constituţia

Ce păţeşte Băsescu, dacă CC constată că preşedintele a încălcat Constituţia

Ce păţeşte Băsescu, dacă CC constată că preşedintele a încălcat Constituţia
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Mai 2014   •   22:13

Juriştii şi jurnaliştii sunt de părere că - în cazul în care Curtea Constituţională va constata că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia atunci când a îndemnat la votarea unui partid - şefului statului ar trebui suspendat, deşi "nu există o lege care să-l sancţioneze pe măsură".

 
"Nu există o lege care să-l sancţioneze pe măsură (pe preşedintele Traian Băsescu - n.r.) şi, atunci, sper că Victor Ponta va acţiona în spiritul articolului privind suspendarea din funcţie. Poate fi suspendat de Camera Deputaţilor şi Senat, după consultarea CC. Şi vreau să cred că Victor Ponta, adresându-se Curţii Constituţionale, exact asta urmăreşte.
 
Prin Camera Deputaţilor şi Senat sper să ia măsura suspendării lui Traian Băsescu. Şi eliminarea lui câteva luni din viaţa politică şi tot ar fi un câştig pentru acest popor", a spus jurnalistul Răzvan Savaliuc, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Şi juriştii sunt de acord cu acest punct de vedere, dar spun că nu cred că se va întâmpla ceva concret.
 
"Părerea mea este că nu se va intâmpla nimic, ca să fiu realist. Tocmai pe asta mizează preşedintele României. În continuare îşi permite să se prezinte aşa cum îi ordonă propria conştiinţă. Normal ar fi ca să fie suspendat, şi nici acum nu este târziu", a comentat generalul Pavel Abraham, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Guvernul va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală, a anunţat premierul Victor Ponta, luni, în cadrul unei declaraţii de presă de la Palatul Victoria.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea Sinteza Zilei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close