Antena 3 CNN Politică Cererea Parchetului în cazul Ridzi, remisă comisiei juridice a Camerei Deputaţilor

Cererea Parchetului în cazul Ridzi, remisă comisiei juridice a Camerei Deputaţilor

Cererea Parchetului în cazul Ridzi, remisă comisiei juridice a Camerei Deputaţilor
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi
23 Feb 2010   •   15:28

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să trimită la Comisia juridică cererea Parchetului privind cererea de începere a urmăririi penale a Monicăi Iacob Ridzi într-un alt dosar în care e învinuită de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual. La Comisia juridică se află deja o solicitare a Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei electronice în cazul Monicăi Iacob Ridzi.
Secretarul Camerei Sever Voinescu a preciazt că membrii Biroului Permanent au hotărât să trimită solicitarea la Comisia juridică, luându-se act de noile acuzaţii aduse fostului ministru al Tineretului şi Sportului.
Potrivit solicitării Parchetului, faptele cu care a fost sesizată DNA constau în aceea că, în intervalul aprilie-iunie 2009, fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi ar fi dispus, prin încălcarea atribuţiilor care îi reveneau, achiziţionarea de către minister a unor produse electronice de la SC Carpatik Impex SRL Găieşti şi SC Călin SRL Curtea de Argeş, în condiţiile în care aceste categorii de bunuri erau excluse de la achiziţionare prin prevederile Ordonanţei 34/2009, nu au existat estimări bazate pe raportul necesitate-preţ, iar preţurile de achiziţie au fost supraevaluate.
Deciziile lui Ridzi au prejudiciat patrimoniul Ministerului cu o sumă de aproximativ 100.000 lei, se arată în scrisoarea Parchetului, care mai arată că fostul demnitar ar fi determinat un funcţionar al ministerului să modifice programul anual de achiziţii pentru a permite ca bunurile să fie cumpărate prin achiziţie directă.
Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a cerut, săptămâna trecută, Biroului Permanent al Camerei să participe la audierile din Comisia juridică, arătând, în acelaşi timp, că deocamdată nu poate face acest lucru pentru că este însărcinată în luna a opta şi are sarcină cu risc.
Antena.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close