Antena 3 CNN Politică Cernea i-a solicitat lui Antonescu să retragă candidatura lui Stroe de la alegerile parţiale din Capitală

Cernea i-a solicitat lui Antonescu să retragă candidatura lui Stroe de la alegerile parţiale din Capitală

Cernea i-a solicitat lui Antonescu să retragă candidatura lui Stroe de la alegerile parţiale din Capitală
Sursa foto: Remus Cernea, Crin Antonescu
11 Ian 2010   •   11:42

Liderul PNL, Crin Antonescu a fost interpelat luni dimineaţă pe holurile Parlamentului de reprezentantul Verzilor Remus Cernea care i-a cerut retragerea candidaturii lui Radu Stroe pentru mandatul de deputat la Colegiul 1 al Capitalei ca un gest de solidaritate politică. Remus Cernea a contestat la Curtea Constituţională faptul că nu i s-a permis să candideze la acest scrutin parlamentar din postura de independent şi aşteaptă în prezent decizia acestei instituţii. Nu însă şi cei doi candidaţi angrenaţi în această cursă, liberalul Radu Stroe şi democrat-liberalul Honorius Prigoană aflaţi în plină campanie pentru voturile bucureştenilor.

Remus Cernea a venit, luni, la grupul parlamentar al deputaţilor PNL, pentru a discuta cu liderii PNL, aflaţi la şedinţa BPC, despre retragerea lui Radu Stroe din cursa electorală, cerând să se aştepte decizia Curţii Constituţionale.

?"Am venit să vă întreb dacă PNL vrea neapărat să câştige acest colegiu sau dacă doreşte desfăşurarea unor alegeri pluraliste, la care să poată participa mai mulţi candidaţi (...) Haideţi să aşteptăm decizia Curţii împreună. Ar fi un gest extraordinar pentru democraţia din România să aşteptăm împreună decizia Curţii. Asta e tot ce aş cere şi ar fi firesc pentru o democraţie. Vă rog să apăraţi pluralismul şi să aşteptăm decizia Curţii. Legea alegerilor greşeşte pentru că nu lasă independenţii să candideze. Dacă ambii candidaţi se retrag am putea aştepta o lună decizia Curţii? i-a propus Cernea liderului PNL.

Cernea a reamintit că "Honorius Prigoană a promis că îşi va retrage candidatura pentru a aştepta decizia CC dacă şi Radu Stroe va face acelaşi lucru".

Antonescu a părut de principiu de acord cu cele invocate de Cernea, însă a replicat că se îndoieşte că Radu Stroe va da Stroe curs cererii acestuia.
?PNL a dovedit nu doar o dată că apără pluralismul în România. Este o devcizie greu de luat, o să discutăm şi o să vedem? a declarat preşedintele liberal.

Preşedintele PNL i-a explicat lui Cernea că liberalii îşi doresc şi să câştige Colegiul 1 şi să se organizeze alegeri pluraliste, menţionând că el nu este de acord cu faptul că legea electorală nu permite independenţilor să candideze la alegerile parţiale.

"Din punctul meu de vedere, aşa cum văd, cred că legea greşeşte că nu lasă independenţii să candideze pentru că altfel venim cu un partid, aşa cum e legea acum, el are constrângere de prag, de sub un partid nu e normal, nu se poate candida. Dar ca independent, cred că are oricine dreptul", a spus liderul PNL.

După dialogul cu liderul PNL, Remus Cernea nu a dezarmat. Cum conducerea acestui partid se află în şedinţă, el s-a postat la uşa sălii de şedinţă în care are loc această întâlnire pentru a-l aştepta pe Radu Stroe cu scopul de a-i cere şi acestuia să-şi retragă temporar candidatura.


Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close