Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: Alegerile din PDL trebuie să se facă de jos în sus după ce vom avea un nou Statut

Cezar Preda: Alegerile din PDL trebuie să se facă de jos în sus după ce vom avea un nou Statut

Cezar Preda: Alegerile din PDL trebuie să se facă de jos în sus după ce vom avea un nou Statut
Sursa foto: Cezar Preda
22 Ian 2010   •   17:09

Preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, a declarat, vineri, la Buzău, că PDL va organiza un scrutin intern doar după ce se va formula un Statut clar, urmând ca alegerile să se desfăşoare "de jos în sus".
"După alegerile prezidenţiale, toate partidele fac alegeri, unele forţate pentru că au pierdut prezidenţialele, altele pentru că atunci le cere calendarul. Unele fac alegeri mai repede, altele când trebuie. PDL face alegeri în ziua şi luna în care vor fi îndeplinite toate condiţiile ca în urma alegerilor partidul să aibă o organizare şi eficienţă maximă atât în actul de guvernare cât şi în viaţa internă de partid. S-a constituit Comisia care va strânge propunerile de Statut. În urma strângerii acestor date şi în urma dezbaterilor, partidul va avea un nou statut, regulament şi o nouă filosofie politică pe următorii ani. Alegerile trebuie să se facă de jos în sus, vom vedea ce se va decide", a spus Preda.
Preda a remarcat că la "PSD se îngroaşă rândul celor care vor să candideze şi că e bine că partidul se reorganizează".
Convenţia Naţională a PDL, în care urmează să fie ales un nou preşedinte, va avea loc în cea de-a doua parte a anului, cel mai probabil în luna septembrie, majoritatea liderilor partidului considerând că este nevoie de timp pentru a se lucra la modificarea Statutului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ultimele informaţii despre starea lui Florin Piersic
x close