Antena 3 CNN Politică Cezar Preda, DEMISIE din vârful PDL. "Rezultatele alegerilor mă determină să-mi dau demisia de onoare"

Cezar Preda, DEMISIE din vârful PDL. "Rezultatele alegerilor mă determină să-mi dau demisia de onoare"

Cezar Preda, DEMISIE din vârful PDL. "Rezultatele alegerilor mă determină să-mi dau demisia de onoare"
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Dec 2012   •   13:12

Liderul PDL Cezar Preda a anunţat că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL. Decizia a fost luată ca urmare a rezultatelor alegerilor de duminică.

"Dragi buzoieni, rezultatele scrutinului pentru alegerile parlamentare au arătat clar opţiunea majoritară a românilor pentru candidaţii USL. Ţin să îi felicit pe contracandidaţii mei. Au reuşit să facă mai bine front comun împotriva mea, decât am reuşit noi să facem front comun în apărarea ARD Buzău. Sper doar ca modul în care se vor comporta în Parlament să fie mult schimbat în bine faţă de modul în care au evoluat în campania electorală", afirmă Preda, într-un mesaj citat într-un comunicat PDL.

Preda susţine că se numără printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni.

"Personal mă număr printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni, tot aşa cum nu cred că trebuie să ne ascundem după faptul, la fel de adevărat, că sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinică", scrie Preda.

Politicianul a mai spus că ezultatul alegerilor îl determină să demisioneze din fruntea PDL.

"Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii pe 9 decembrie, mă determină să-mi dau demisia de onoare din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal, precum şi din cea de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Buzău. Cred că Alianţa România Dreaptă trebuie să intre, în ansamblu, într-o profundă reorganizare şi omogenizare, astfel încât să devină cea mai importantă şi credibilă forţă de opoziţie din România. Aşa cum am mai spus, 2013 va fi un an extrem de dificil şi cred că românii au, în continuare, nevoie de un scut puternic împotriva previzibilelor abuzuri şi derapaje de la democraţie. Le promit tuturor buzoienilor, şi celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat, că voi rămâne acelaşi Cezar Preda din Buzău, că mă voi mândri cu ei şi că nu voi înceta să spun şi să fac lucruri pentru binele lor", a mai afirmat Preda.

Cezar Preda, perdant la Buzău

Potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean, prim-vicepreşedintele PDL Buzău Cezar Preda a pierdut alegerile în Colegiul 7 Buzău, obţinând 18,74 la sută din voturi. Contracandidatul său de la USL, Marcel Ciolacu, a obţinut 65,19 la sută.
   
Cezar Preda poate obţine cel de-al treilea mandat de deputat în Buzău, în condiţiile în care este candidatul ARD cu cel mai mare scor din judeţ, arată Mediafax.

În ultimul mandat de deputat, Cezar Preda a avut 27 de iniţiative legislative, dintre care 14 au fost respinse definitiv, una a fost retrasă, nouă sunt pe ordinea de zi, iar două sunt la Senat.

USL a câştigat toate cele zece mandate de parlamentar din judeţul Buzău. ARD a fost surclasată de PPDD, care are cu câteva procente mai mult

Buzău, judeţul în care USL a câştigat TOATE mandatele de parlamentar
×
Subiecte în articol: cezar preda pdl alegeri parlamentare ARD
Parteneri
Imaginile momentului: Cade grindină în România!
x close