Antena 3 CNN Politică Cezar Preda: Solomon ar trebui să se suspende din PDL. BPN va lua "decizia care se impune"

Cezar Preda: Solomon ar trebui să se suspende din PDL. BPN va lua "decizia care se impune"

Cezar Preda: Solomon ar trebui să se suspende din PDL. BPN va lua "decizia care se impune"
Sursa foto: Cezar Preda
04 Mar 2010   •   10:54

Primarul Craiovei, Antonie Solomon ar trebui să se autosuspende din partid. În caz contrar, BPN-u partidului va lua luni "decizia care se impune"a declarat joi, la RFI, vicepreşedintele PDL Cezar Preda referindu-se la edilul Craiovei arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.
"Nu putem nega faptul că suntem afectaţi, pentru că, aşa cum am clamat de ani de zile că justiţia trebuie să-şi facă treaba, ea şi-o face acum şi, dacă prin această activitate a organelor statului sunt afectaţi şi oameni politici, asta-i un lucru bun. Pentru noi nu e un lucru bun, pentru că sunt oameni de-ai noştri care sunt în asemenea situaţii, dar asta este viaţa. Prea mult am spus că în România politicienii sunt mai presus de lege şi pentru asta am suferit şi rigorile Europei. Acum, justiţia îşi face treaba. Faptul că sunt de la noi nu ne bucură, ne întristează" a declarat vicepreşedintele PDL.
El a declarat că, luni, Biroul Permanent Naţional al partidului va lua totuşi "decizia care se impune".
"Ca părere personală, nu înţeleg de ce lucrurile evoluează într-o singură direcţie: un om greşeşte sau e sub prezumţia de greşeală, iar umbrela sa, partidul, trebuie să ia o decizie. Din punctul meu de vedere, aş lua eu o decizie, nu partidul sub a cărui umbrelă sunt. Eu aşteptam şi de la Mircia Gutău şi acum de la domnul Solomon să ia el o decizie înainte de a o lua partidul, aşa mi se pare firesc. Noi întotdeauna nu luăm decizii de acest gen, pentru că noi îi considerăm tot timpul - şi asta cred că e în firea omului - nevinovaţi", a mai spus Preda.
Cezar Preda a apreciat că, din punctul său de vedere, Antonie Solomon ar trebui să ia singur decizia de a se suspenda din partid.
"Oricum, dacă nu o va lua dânsul, sunt ferm convins că partidul va analiza cum scrie la carte şi va lua decizia. Dar asta are mai puţină relevanţă în impactul public şi politic. Deja partidul suferă", a adăugat vicepreşedintele PDL.
Primar al Craiovei şi lider al PDL Craiova, Antonie Solomon a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informează Direcţia Naţională Anticorupţie, care precizează că în acest caz sunt vizate şi alte persoane.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close