Antena 3 CNN Politică Chiar urmează să fie arestat Gigi Becali?

Chiar urmează să fie arestat Gigi Becali?

Chiar urmează să fie arestat Gigi Becali?
17 Oct 2008   •   11:33

Ridicarea lui Victor Piţurcă direct de la aeroport şi plasarea sa pentru câteva ore în grija procurorilor a lăsat loc la speculaţii infinite despre viitorul scandalului "fotbalul la DNA". Printre cei mai vehemenţi apărători ai lui Piţurcă şi detractori ai metodelor procurorilor români s-a aflat însuşi Războinicul Luminii, patronul Stelei, Gigi Becali. Acesta a tunat sus şi tare că acţiunea DNA este una politică, iar miza finală a procurorilor ar fi chiar liderul PNG. Peste trei, patru zile vor veni şi la mine acasă să mă aresteze, a declarat joi Becali, încercând să ducă meciul cu justiţia în prelungiri.
Chiar atât de aproape de arestare este Gigi, sau tot acest scenariu reprezintă doar un exces mediatic menit a favoriza pe toată lumea? Plecând de la ceea ce s-a întâmplat în trecut, a doua variantă pare mai credibilă. Acum câţiva ani, apărea pe scena publică din Mioriţa un justiţiar de temut: Sebastian Bodu. Şi pentru a da senzaţia că e pus pe fapte mari, a început să-l fugărească pe la televizor pe însuşi Gigi Becali. A pornit o sarabandă de înjurături de o parte şi de alta a baricadei, mult tărăboi şi nici o concluzie. Bodu s-a folosit de scandalul cu Becali pentru a-şi câştiga notorietatea la televizor, Gigi nu a fost nici un moment în pericol să-şi piardă averea, iar justiţia română cea vitează nu a putut raporta nici un "mare rechin" în panoplie. Mai mult, în perioada în care scandalul dintre cei doi era deja un dosar închis, au apărut informaţii potrivit cărora Sebastian Bodu ar fi fost în tinereţe coleg cu soţia lui Gigi Becali. Semn că între cei doi nu a fost vorba niciodată doar de o relaţie între un Justiţiar şi un Războinic.
Apropierea alegerilor parlamentare crează astăzi senzaţia că reţinerea lui Piţurcă este tot un gest de imagine. Procurorii se pot lăuda că lucrează, mai ales că plasa DNA este cam goală şi se învârte de patru ani în jurul termopanelor greu de dovedit. Gigi Becali are şi el nevoie urgentă de un surplus de imagine, pentru că partidul său are nevoie de doar 6 colegii de deputaţi şi 3 de senatori câştigate pentru a intra în Parlament. Aşa că, e bine să creeze senzaţia că e urmărit, persecutat, vânat de procurori. Cât priveşte arestarea, acest lucru pare o utopie, în condiţiile în care singurele victime ale justiţiei ultimilor ani s-au dovedit a fi doar doi generali de 80 de ani. Aşa că întregul tam-tam declanşat de Dosarul Valiza se va prelinge discret înspre capitalul de imagine strâns de persoanele implicate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Victor Pițurcă
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close