Antena 3 CNN Politică Cine a venit cu propunerea ca Ponta să fie șef la Camera Deputaților

Cine a venit cu propunerea ca Ponta să fie șef la Camera Deputaților

Cine a venit cu propunerea ca Ponta să fie șef la Camera Deputaților
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Mai 2016   •   21:20

Propunerea ca Victor Ponta să vină la șefia Camerei Deputaților în locul lui Valeriu Zgonea nu a venit nici din partea PSD, nici a fostului premier, ci ”din ambele sensuri”, susține Rovana Plumb, vicepreședinte al partidului.

Întrebată marți, de analistul economic Ilie Șerbănescu, din partea cui a venit această idee - cu Ponta, președinte la Camera Deputaților - a PSD sau a lui Ponta, fostul ministru al Muncii a răspuns: 

”Din ambele sensuri a venit, și de la Victor Ponta, și de la partid. (...) Victor Ponta nu a ieșit din politică, el a dat dovadaă de responsabilitate atunci când și-a dat demisia de la partid, iar partidul are nevoie de Victor Ponta”, a spus Rovana Plumb, vicepreședinte PSD, marți, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Ilie Șerbănescu este de părere că dacă Ponta va veni acum la șefia Camerei Deputaților, el va avea de pierdut.

”Eu cred că forța lui Victor Ponta a fost după ce și-a dat demisia. E un om tânăr, capabil, dar dacă se repede acum, pierde tot ce a câștigat de când și-a dat demisia”, este de părere analistul economic Ilie Șerbănescu.

”Părerea mea e că Victor Ponta are un cuvânt de spus în continuare în politică și cred că va fi un câștig pentru PSD daca va veni la șefia Camerei Deputaților”, a adăugat Rovana Plumb.

Grupul PSD cere revocarea lui Valeriu Zgonea de la șefia Camerei Deputaților

Deputaţii PSD au decis marţi, într-o şedinţă de grup parlamentar, să solicite oficial revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Valeriu Zgonea. O solicitare în acest sens a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Zgonea fost exclus săptămâna trecută din PSD. Acesta a declarat marți că nu a primit niciun document oficial privind excluderea sa din Partidul Social Democrat.

Valeriu Zgonea contestă excluderea din PSD

„Este important pentru fiecare dintre noi să vedem ce se întâmplă în interiorul unui partid și cum foarte ușor un membru de partid, care își exprimă opinia, poate fi sancționat. În rest, și eu aștept din partea conducerii PSD, pe care o respect, o decizie, un document care să ne explice tuturor, și dvs și fostului membru al PSD Valeriu Zgonea, cum poate fi sancționată libertatea de expresie în 2016 într-un partid democratic în Romania. Că, mâine — poimâine, mă gândesc că, așa cum am fost dat afară, și președintele partidului poate fi dat afară atunci când exprimă o altă opinie decât cea a Comitetului Executiv Național, și atunci înseamnă că ceva este în neregulă cu statutul nostru. Dacă sute de mii de oameni te votează și ceilalți te sancționează pentru că ai o altă opinie exprimată în interior și respectând toate procedurile statutare... Ai venit de bunăvoie în partid, te-au validat ca membru al partidului”, a declarat Zgonea la Parlament.

Întrebat de jurnaliști dacă apreciază ca fiind nelegală decizia privind excluderea sa din PSD, Zgonea a invocat aceeași lipsă a unui document. „Aș putea să discut cu dvs. pe un document dacă și eu și dvs l-am avea. Aveți un comunicat de presă? Nici eu nu îl am. Când o să-l am, o să discutăm. Deocamdată eu v-am prezentat un articol (pe Facebook — n.r.) ca să vadă opinia publică cum se aleg oamenii într-un congres cu câteva mii de reprezentanți ai PSD, cum se alege o conducere și cum este validat președintele partidului. Pe cale de consecință, mâine — poimâine ne trezim că dl Dragnea e dat afară din partid pentru că are o altă opinie contrară membrilor Comitetului Executiv Național”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.

Anterior, Zgonea a postat marți pe pagina sa de Facebook un articol din Statutul PSD, care se referă în esență la atribuțiile pe care le are congresul, între aceasta fiind și revocarea președintelui executiv. „Acum, că a trecut Săptămâna Patimilor și am petrecut în familie Sfintele sărbători de Paști, e momentul să nu uităm de valori, inclusiv în politică. Legalitatea e una din aceste valori, haideți să ne uitam puțin la legalitatea deciziei de săptămâna trecută (art. 120 din Statut)”, a scris el pe pagina de socializare.

Citiți și PSD are un nou site, din care lipsește Valeriu Zgonea. Cum este descris Liviu Dragnea

 

 

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close