Antena 3 CNN Politică Cine sprijină de fapt Cabinetul tehnocrat al lui Dacian Cioloş

Cine sprijină de fapt Cabinetul tehnocrat al lui Dacian Cioloş

Cine sprijină de fapt Cabinetul tehnocrat al lui Dacian Cioloş
Sursa foto: sursa: Agerpres
20 Noi 2015   •   00:43

Analistul politic, Andrei Țăranu a spus într-o dezbatere la RFI că ”avem un dublu Guvern Cioloș. Este într-adevăr o parte tehnocrată. Sunt cei care au venit chiar și cu ultimul avion de la Bruxelles și cei care au fost într-un fel sau în altul impuși de partide”.

Un exemplu este Vasile Dâncu, dar și persoane a căror apropiere de PNL este evidentă. Aceste două părți probabil vor conlucra. Partea tehnocrată va fi cea care va încerca să reformeze, iar partea politică va fi cea care va avea legătura cu Parlamentul și cu partidele politice, mai precizează Andrei Țăranu.

Potrivit Adrianei Săftoiu, suntem în fața unei provocări foarte mari, un Guvern tehnocrat, care are și nuanțe politice.

"E foarte important să nu compromitem cuvântul tehnocrat. România are un dar de a discredita cuvinte, idei. Acest Guvern trebuie să dovedească faptul că într-o societate democratică, Guvernul tehnocrat e soluția. Nu sunt adepta acestei idei, e greu să conduci o țară când ai un Parlament politic".

Europarlamentarul Cătălin Ivan se declară ”total împotriva ideii de Guvern de tehnocrați, pentru că nu există. În practica internațională, nicăieri în lume nu există un Guvern de tehnocrați. Există guverne politice, care au și tehnocrați pe diferite ministere importante”.

El susține că un Guvern 100% de tehnocrați nu există nicăieri în lume și nu există nici în România: ”Cine folosește termenul acesta îl folosește ca să ne păcălească și ca să dea senzația că răspunde cerințelor legitime ale celor care au ieșit în stradă, dar de fapt au profitat ca să își pună propriul Guvern”.

Cătălin Ivan mai spune că Dacian Cioloș a fost comisar european din partea PPE, deci nu poate fi un om din afara politicii.

”Trăim într-o perioadă în care toată lumea încearcă să păcălească pe toată lumea. Klaus Iohannis, punându-și propriul Guvern, așa cum și-a dorit, încearcă să spună că e Guvernul altora, în nici un caz al lui. PSD încearcă să se păclească că mai e încă la guvernare, când e evident pentru toată lumea că nu mai e la guvernare. PNL e într-o situație atât de dificilă, încât pe de o parte l-ar susține pe Klaus Iohannis, dar n-ar susține Guvernul. Nu crede în Guvernul Dacian Cioloș. Suntem într-o perioadă în care ne păcălim unii pe alții. Sper să fie foarte scurtă, pentru că România trece printr-o perioadă foarte dificilă”, spune el.

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș PSD PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close