Antena 3 CNN Politică Cioloș, mesaj pentru PNL după ce s-ar fi aflat că Ludovic Orban vrea din nou premier

Cioloș, mesaj pentru PNL după ce s-ar fi aflat că Ludovic Orban vrea din nou premier

Dacian Cioloș a transmis, marți seară, un mesaj liberalilor, după ce au apărut informații că Ludovic Orban s-a autopropus pentru a fi validat pentru a fi premier desemnat din partea partidelor de dreapta.

Cioloș, mesaj pentru PNL după ce s-ar fi aflat că Ludovic Orban vrea din nou premier
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    15 Dec 2020   •   21:40

„Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România”, a transmis liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Liderii USR PLUS au decis să discute miercuri seară varianta ca Ludovic Orban să fie propunerea partidelor de dreapta pentru a deveni premier desemnat, potrivit unor surse din conducerea Uniunii.

„E opoziție în partid la scenariul asta. Ar fi greu de această variantă, după ce Orban și-a dat demisia acum o săptămână”, au declarat sursele citate, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban s-ar fi autopropus premier la întâlnirea cu liderii USR PLUS și UDMR, potrivit surselor politice. Discuțiile de marți, de la Vila Lac, nu s-au soldat cu un consens între liderii PNL, USR PLUS și UDMR,

Întâlnirea a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

"Acesta este motivul pentru care Ludovic Orban are și la această oră întâlniri cu Grupul minorităților naționale. A discutat această variantă și cu USR și cu UDMR. Teoretic, cei de la USR vor această variantă, pentru că îți doresc cu orice preț președinția Camerei Deputaților", a spus reporterul Alina Sorocean, în emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Potrivit surselor Antena 3, Klaus Iohannis i-a spus lui Ludovic Orban că dacă celelalte partide vor susține varianta 'Orban - premier', atunci și domnia sa îl va desemna ca șef al Executivului.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close