Antena 3 Politică Ministrul de Finanţe: Rata inflaţiei, mai scăzută în timpul pandemiei decât în guvernarea PSD

Ministrul de Finanţe: Rata inflaţiei, mai scăzută în timpul pandemiei decât în guvernarea PSD

de Adrian Iclozan    |    16 Oct 2020   •   14:15
Ministrul de Finanţe: Rata inflaţiei, mai scăzută în timpul pandemiei decât în guvernarea PSD
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a publicat pe Facebook două grafice Eurostat (Institutul European de Statistică) din care reiese situaţia inflaţiei anuale în statele europene în momentele septembrie 2019 şi în septembrie anul curent.

Cîţu şi-a intitulat postarea "#RomaniaFaraPSD" şi n-a adăugat nimic în afara celor două grafice.

Din primul grafic rezultă că, în septembrie 2020, cu PNL la guvernare, România a înregistrat o inflaţie anuală de 2,1%, în urma Ungariei, Cehiei şi Poloniei, dar mult peste media UE, de 0,3%.

Al doilea arată că anul trecut, în septembrie, cu PSD la guvernare, România avea cea mai mare inflaţie dintre toate ţările Uniunii Europene, 3,5%, de aproape 3 ori mai mult decât media de 1,2% înregistrată la nivelul UE în momentul respectiv.

Graficele nu spun, însă, nimic de reducerea activităţii economice, implicit a consumului populaţiei, din cauza pandemiei, reducere care se reflectă asupra indicatorului invocat de ministrul de Finanţe.

De asemenea, pentru o evaluare realistă a celor două momente, ar fi fost necesară şi compararea altor indicatori economici, care însă nu se regăsesc în postarea ministrului de Finanţe.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close