Antena 3 CNN Politică Ministrul de Finanţe: Rata inflaţiei, mai scăzută în timpul pandemiei decât în guvernarea PSD

Ministrul de Finanţe: Rata inflaţiei, mai scăzută în timpul pandemiei decât în guvernarea PSD

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a publicat pe Facebook două grafice Eurostat (Institutul European de Statistică) din care reiese situaţia inflaţiei anuale în statele europene în momentele septembrie 2019 şi în septembrie anul curent.

Ministrul de Finanţe: Rata inflaţiei, mai scăzută în timpul pandemiei decât în guvernarea PSD
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Oct 2020   •   14:15

Cîţu şi-a intitulat postarea "#RomaniaFaraPSD" şi n-a adăugat nimic în afara celor două grafice.

Din primul grafic rezultă că, în septembrie 2020, cu PNL la guvernare, România a înregistrat o inflaţie anuală de 2,1%, în urma Ungariei, Cehiei şi Poloniei, dar mult peste media UE, de 0,3%.

Al doilea arată că anul trecut, în septembrie, cu PSD la guvernare, România avea cea mai mare inflaţie dintre toate ţările Uniunii Europene, 3,5%, de aproape 3 ori mai mult decât media de 1,2% înregistrată la nivelul UE în momentul respectiv.

Graficele nu spun, însă, nimic de reducerea activităţii economice, implicit a consumului populaţiei, din cauza pandemiei, reducere care se reflectă asupra indicatorului invocat de ministrul de Finanţe.

De asemenea, pentru o evaluare realistă a celor două momente, ar fi fost necesară şi compararea altor indicatori economici, care însă nu se regăsesc în postarea ministrului de Finanţe.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close