Antena 3 CNN Politică Preşedintele CJ Timiş, critică decizia carantinei. Alin Nica a propus o serie de măsuri pentru reducerea infectărilor din Timişoara

Preşedintele CJ Timiş, critică decizia carantinei. Alin Nica a propus o serie de măsuri pentru reducerea infectărilor din Timişoara

Preşedintele CJ Timiş a vorbit la Antena 3 despre prelungirea carantinei din Timişoara. Alin Nica susţine că măsurile de prevenire ar fi fost necesare în localitate, în locul deciziei de carantinare a oraşului.

Preşedintele CJ Timiş, critică decizia carantinei. Alin Nica a propus o serie de măsuri pentru reducerea infectărilor din Timişoara
Sursa foto: Facebook
de Maria Zărnescu    |    22 Mar 2021   •   14:10

Alin Nica susţine că a făcut o serie de propuneri primarului, secretarului de stat Raed Arafat, dar şi prefectului judeţului, menite să prevină creşterea numărului de cazuri de COVID-19, dar ele nu au fost luate în calcul.

"Ceea ce trebuia făcut la nivel local, pentru a preîntâmpina creşterea gradului de infectare nu s-a făcut şi de aceea am luat atitudine în acest sens. Faptul că domnul Arafat a venit peste CNSU şi a luat decizia prelugirii carantinei la nivelul oraşului Timiş e o bătaie de joc. (...) Soluţiile concrete pe care eu le-am propus celor care iau decizii nu au fost luate în considerare.

Am venit, de două săptămâni, şi le-am spus şi domnului Arafat şi domnului primar şi domnului prefect să luăm măsuri concrete, pe care oamenii le aşteaptă şi nu o carantină inutilă şi formală, care nu are niciun efect.

Cele trei direcţii sunt următoarele: intensificare campaniei de vaccinare, prin implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare. (...) Înfiinţarea unui centru de tip drive - thru pentru vaccinare, cum am văzut că merge în Israel. Creşterea cu 50% a dozelor de vaccin alocate judeţului Timiş, cred că este o propunere bună", a declarat preşedintele CJ Timiş, la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Timișoara Timis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close