Antena 3 CNN Politică Comisia Europeană nu a fost informată de intenţia Guvernului de reorganizare administrativă

Comisia Europeană nu a fost informată de intenţia Guvernului de reorganizare administrativă

Comisia Europeană nu a fost informată de intenţia Guvernului de reorganizare administrativă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iun 2011   •   16:32
Guvernul Boc primeşte o altă lovitură. De data aceasta, de la Comisia Europeană. Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, menţionează într-o declaraţie de presă: "Comisia Europeană nu a condiţionat alocarea fondurilor europene de reorganizarea administrativ-teritorială a României până în 2012. Mai mult, oficialii de la Bruxelles nu au fost nici măcar informaţi cu privire la această intenţie.”

Dirck Ahner, a confirmat pentru europarlamentar faptul că CE a fost extrem de îngrijorată şi cu privire la procentul extrem de scăzut al plăţilor făcute din bani europeni, de numai 3,4%, dar şi de faptul că România va începe să piardă fonduri începând de anul viitor, se mai arată în document.

Europarlamentarul adaugă: "Decizia Executivului European de a întrerupe plăţile pentru proiectele din Axa 2 a Programului Operaţional Regional din cauza neregulilor şi a suspiciunilor de fraudă, este doar începutul.”

"În urma auditului făcut de CE, în această vară, se va hotorî şi situaţia fondurilor alocate mediului, infrastructurii şi competivităţii şi sunt şanse foarte mari ca şi acestea să fie întrerupte”, conform documentului.

Europarlamentarul Ramona Mănescu conchide: Din păcate, România nu are nici o şansă să se bucure de beneficiile statutului de membru al Uniunii Europene, atâta timp cât acest guvern este în funcţie.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close