Antena 3 CNN Politică Comitetul Executiv al PSD a decis ca Romxepo să rămână locaţia pentru Congres

Comitetul Executiv al PSD a decis ca Romxepo să rămână locaţia pentru Congres

Comitetul Executiv al PSD a decis ca Romxepo să rămână locaţia pentru Congres
Sursa foto: PSD
15 Feb 2010   •   12:20

Comitetul Executiv al PSD a decis,luni, ca Congresulpartidului să aibă loc la Romexpo pe 20 februarie. Doar şapte-opt membri ai CExN au votat în şedinţă pentru mutarea acestui for la Sala Unirii din Palatul Parlamentului, în timp ce alţi 28 au susţinut păstrarea Romexpo, iar alţi 10 s-au abţinut, susţin surse social-democrate. A contat faptul că locaţia de la Romexpo oferă un spaţiu mult mai mare pentru cei 1700 de delegaţi cu drept de vot şi celor 200 de invitaţi, cât şi decizia secretarului general al partidului, Liviu Dragnea care a semnat deja un pre-contract de închiriere a pavilionului central de la Romexpo.

Potrivit surselor citate, preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase şi cel de onoare, Ion Iliescu au invocat necesitatea securizării lucrărilor şi votului Congresului prin controlarea accesului delegaţilor care vor lua parte la lucrările acestui for. Potrivit surselor citate, Năstse a sugerat că la Romexpo ar exista condiţii pentru fraudarea votului dat fiind faptul că nu există un aparat de control, ca la Parlament, care să asigure doar accesul delegaţilor social-democraţi cu drept de vot.

Liderul Mircea Geoană a dat însă asigurări că atât listele cu delegaţi PSD, cât şi cea cu cei 200 de invitaţi, vor fi controlate la faţa locului,iar buletinele de vot vor fi securizate şi că nu vor exista cazuri de fraudă deoarece la procedura de vot a Congresului nu vor participa decât social-democraţii cu acest drept, ne-au mai declarat sursele citate.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Congres PSD Comitet Executiv
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close