Antena 3 CNN Politică Conducerea PSD, criticată de proprii parlamentari pentru acceptarea înscrierii ?cârtiţelor? din PSD

Conducerea PSD, criticată de proprii parlamentari pentru acceptarea înscrierii ?cârtiţelor? din PSD

Conducerea PSD, criticată de proprii parlamentari pentru acceptarea înscrierii  ?cârtiţelor? din PSD
Sursa foto: Intact Images
14 Iun 2010   •   15:21

 

Liderii social-democraţi de la centru se văd siliţi să menajeze orgoliile propriilor parlamentari pe fondul zvonurilor legate de primirea în partid a unor parlamentarii PDL care ar fi dispuşi să trădeze guvernul Boc la moţiunea de cenzură în schimbul unui loc eligibil pe listele PSD. La şedinţa CEX-ului, preşedintele PSD Dâmboviţa, Ioan Stan, i-a reproşat, luni, liderului formaţiunii, Victor Ponta, că acceptă înscrierea în partid a "cârtiţelor" din PDL şi a celor care au părăsit PSD în trecut. Pe fondul acestor surse de nemulţumire , Ponta a ieşit public pentru a avertiza că votul unor parlamentari ai Puterii pentru moţiunea de cenzură a Opoziţiei nu înseamnă automat primirea respectivilor în partid.

Această luare publică de poziţie nu l-a potolit însă pe preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan care a reproşat conducerii centrale a partidului, în timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că recurge la aceleaşi "metehne" care au caracterizat partidul în 2009.

"Din câte ştiu eu, domnule preşedinte, avem o decizie că nu mai primim oameni care au dezertat din partid şi pe care i-am umplut cu toate zoaiele politicii. Vreau să vă întreb dacă încă mai este valabilă acea decizie, pentru că văd că încet-încet au început să revină în partid oamenii care au plecat. Avem cumva o nouă decizie în acest sens? Pentru că, dacă nu, atunci asta ne creează nouă imaginea unui partid care se bâlbâie de la o zi la alta", s-a adresat Stan lui Victor Ponta.

Fostul vicepreşedinte al PSD a avertizat că reprimirea în partid a unor foşti social-democraţi sau a unor democrat-liberali ameninţă stabilitatea bazei PSD.

"Am văzut în ultima vreme că îmbrăţişăm ideea deschiderii partidului, că spunem că uşile partidului sunt larg deschise cârtiţelor de la PDL. Dacă dumneavoastră credeţi că în partid este stabilitate, eu vă spun că nu este încă. Şi atunci ce vrem? Să aducem în partid cârtiţe şi şobolani de la PDL, care să facă alte galerii, propriile lor galerii, pe lângă cele existente şi pe care nu le-am astupat încă?", a insistat Stan.

PSD nu ar trebui să reprimească în partid pe foştii social-democraţi care au ales să demisioneze şi nici pe cei nemulţumiţi din PDL, a plusat parlamentarul social-democrat.

"Eu nu cred că vrem să lăsăm uşile deschise oricui, ci să avem uşa închisă şi să punem şi nişte şoricari, nişte câini la uşă să o păzească. Pentru că, dacă nu facem aşa, impresia pe care o dăm bazei de partid este că dorim să facem alte lucruri decât cele pe care le spunem oficial şi public. Să ştiţi, domnule preşedinte, că dacă electoratul este nemulţumit de PDL nu înseamnă că va sări cu braţele deschise către noi. Electoratul este încă circumspect faţă de noi şi se uită cu foarte mare atenţie la ceea ce se întâmplă în ograda noastră", a mai spus Stan.

Împăciuitor, Ponta l-a rugat pe Stan ca acesta să se abţină, până la votul asupra moţiunii de cenzură, de la a face comentarii despre situaţia internă a partidului.

"Eu nu vreau să reluăm şedinţele din 2009 când ne plângeam pe umeri. (...) Vă rog frumos, dacă puteţi, ca până mâine la moţiune să vorbiţi despre oameni, despre nevoile acestora şi nu despre noi, despre interesele noastre, despre ce facem cu cine sau despre cine intră şi cu cine. (....) Discuţiile despre nemulţumirile noastre personale şi de partid vă rog să le facem de miercuri încolo", i-a recomandat Ponta lui Stan.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Râmnicu Vâlcea, că PSD oferă parlamentarilor PDL un carnet de partid dacă "vor avea conştiinţă şi vor vota moţiunea de cenzură", însă de marţi porţile PSD vor fi închise pentru deputaţii şi senatorii puterii care vor fi împotriva moţiunii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Alertă majoră: Drogul care omoară copiii a fost depistat în România
x close