Antena 3 CNN Politică Conducerea Senatului analizează solicitarea PDL de revocare a lui Mircea Geoană. Puterea vrea vot în plen

Conducerea Senatului analizează solicitarea PDL de revocare a lui Mircea Geoană. Puterea vrea vot în plen

Conducerea Senatului analizează solicitarea PDL de revocare a lui Mircea Geoană. Puterea vrea vot în plen
Sursa foto: Senat
09 Mar 2010   •   11:26

Biroul Permanent al Senatului s-a reunit în şedinţa destinată discutării solicitării PDL revocării din funcţie a preşedintelui acestei camere legislative, Mircea Geoană, procedură iniţiată de 57 de senatori PD-L, UDMR şi independenţi. Minoritari în conducerea Senatului, democrat-liberali vor căuta să mute pe ordinea de zi a plenului de miercuri această cerere, acolo unde ei speră ca majoritatea parlamentară să-l debarce prin vot pe actualul şef al Senatului.

În prezent, Opoziţia este cea care deţine majoritatea în BP cu şapte voturi din 13, în timp ce PDL şi UDMR au doar şase reprezentanţi. La această eşdinţă au mai fost convocaţi senatorul PDL Iulian Urban, care este printre semnatarii cererii de revocare, precum şi senatorul PSD Dan Şova.

Documentul privind revocarea preşedintelui Senatului invocă articolul 85, alineatele 1 şi 3, din Regulamentul Senatului, Geoană fiind acuzat de încălcarea repetată a acestui statut.

PSD acuză la rândul său ca neconstituţională acţiunea PDL şi susţine că funcţia de preşedinte al Senatului a fost obţinută ?prin votul electoratului?. În replică, democrat-liberalii amintesc că ei au obţinut la ultimele alegeri parlamentare cele mai multe mandate de senatori şi că poziţia de preşedinte al Senatului a fost câştigată de Geoană în urma negocierilor purtate pentru formarea unei coaliţii de guvernare PSD-PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close