Antena 3 CNN Politică Conducerea Senatului va discuta săptămâna viitoare solicitarea privind arestarea lui Voicu

Conducerea Senatului va discuta săptămâna viitoare solicitarea privind arestarea lui Voicu

Conducerea Senatului va discuta săptămâna viitoare solicitarea privind arestarea lui Voicu
Sursa foto: Ioan Chelaru
09 Mar 2010   •   12:16

Solicitarea privind încuviinţarea arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, s-ar putea afla pe ordinea de zi a şedinţei Biroului permanent al Senatului de săptămâna viitoare. Senatoirul susţine că nu sete vinovat , că nu existăp probe în acest caz, iar banii pe care i-ar fi primit de la omul de faceari Căşuneanu nu ar fi altceva decât un împrumut.

"Din câte ştiu eu, la Senat nu a ajuns nicio solicitare în acest sens (privind încuviinţarea arestării lui Cătălin Voicu - n.r.). Oricum, am discutat cu domnul secretar general şi ordinea de zi pentru şedinţa Biroului Permanent de astăzi (marţi - n.r.) este închisă", a declarat chestorul Senatului Ioan Chelaru, pentru MEDIAFAX.
El a adăugat că o eventuală solicitare în acest sens poate fi dezbătută în următoarea şedinţă a Biroului Permanent, care va avea loc marţea viitoare.
În schimb, senatorul Cătălin Voicu a declarat la Antena 3 că nu este vinovat , dar se va prezenta la Senat dacă prezenţa sa va fi solicitată.
?Nu înseamnă că sunt într-un fel vinovat, Orice aş spune eu acum se poate interpreta. Aţi văzut până acum un parlamentar care a gestionat bani publici asupra căruia să se fi luat o asemenea măsură? Eu sunt suspectat că am luat bani de la oameni.A fost doar un împrumut. Motivele pentru care se insistă asupra acestor măsuri nu au nici o legătură cu dosarul propriu-zis? a declarat Voicu.
El a negat orice implicare a sa în activitatea unor servicii secreete. ?Nu sunt vinovat, nu am nici o legătură cu ce mi se pune în sarcină. Există dovezi că acei bani au fost împtumutaţi dar se susţine că de fapt împrumutul este înscenat? a mai susţinut parlamentarul PSD.
Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Senatul, pentru a cere încuviinţarea arestării senatorului Cătălin Voicu, inculpat într-un dosar pentru trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.
În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au reţinut că, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator, a primit de la un om de afaceri, în două tranşe, sumele de 250.000 RON (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat".
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close