Antena 3 CNN Politică Conducerea UDMR s-a reunit la Cluj. Borbely, după şedinţă: Nu am nimic de ascuns

Conducerea UDMR s-a reunit la Cluj. Borbely, după şedinţă: Nu am nimic de ascuns

Conducerea UDMR s-a reunit la Cluj. Borbely, după şedinţă: Nu am nimic de ascuns
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2011   •   16:31
Liderii UDMR s-au reunit la Cluj pentru a discuta cazul lui Laszlo Bobely. La întâlnire a participat şi ministrul Mediului. Atât la începutul şedinţei, cât şi la finalul întâlnirii, Borbely a declarat că nu are nicio implicare în dosarul de trafic de influenţă.

Nu cred că justiţia trebuie să se facă la televizor. În acest moment, ştiu despre acest caz tot atât cât ştiţi şi dumneavoastră. Nu am nici un fel de implicare în acest caz”, a declarat ministrul Mediului, aflat la Cluj.

Dacă vrem să vorbim despre programele ministerului, care ţin de Apele Române, vreau să spun următoarele aspecte. Când am preluat ministerul, am avut circa 30 de miliarde de lei datorie către constructori. În două luni şi jumătate am plătit aceste datorii. De atunci, ministerul a încheiat anul fără niciun fel de datorie. Deci plăţile sunt la zi”, a adăugat Borbely.

L
a finalul Consiliului Permanent al UDMR, Borbely a fost întrebat dacă îl cunoaşte pe omul de afaceri Ioan Ciocan din Negreşti Oaş sau dacă are vreo legătură cu acesta, iar ministrul a răspuns negativ.

Borbely a mai declarat că informaţiile apărute în presă privind vânzarea apartamentului din Bucureşti către fosta sa conducătoare de doctorat sunt "minciuni".

"Justiţia trebuie să îşi facă treaba. De aceea soţia mea şi cuscra, care este proprietarul apartamentului, s-au prezentat ca martori la DNA Oradea, fără avocat, pentru că nu avem nimic de ascuns. Aşa e corect, să te prezinţi şi să spui adevărul. În ceea ce priveşte aşa-zisa legătură între proprietarul apartamentului, care ar fi conducătoarea mea de doctorat, este o minciună sfruntată, nu are niciun temei, a spus Borbely.

Borbely: Nu am nici un fel de implicare în acest caz


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care este deja pus sub acuzare consilierul său, Szepssy Szabolcs. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Borbely ar fi beneficiat de lucrări de amenajare a unui apartament pentru a favoriza o firmă.

Firma, care aparţine lui Ioan Ciocan, ginerele deputatului PSD Gheorghe Ciocan, ar fi realizat lucrări de amenajare în valoare de 20.000 de euro la apartamentul cuscrei lui Borbely.

În dosarul în care ministrul Laszlo Borbely este suspectat de trafic de influenţă s-a început deja urmărirea penală a omului de afaceri Ioan Ciocan şi a unui consilier al ministrului Mediului, Szabolcs Szepessy.

Anchetatorii susţin că Szabolcs Szepessy a intervenit pe lângă Laszlo Borbely pentru atribuirea mai multor contracte ale Administraţiei Naţionale "Apele Române", firmei patronate de Ioan Ciocan.

Două apartamente, aparţinând omului de afaceri Ioan Ciocan, au fost verificate joi dimineaţă de procurorii DNA, în scopul de o abţine un aviz pentru începerea urmăririi penale.

De asemenea, soţia şi cuscra lui Borbely au fost audiate joi la DNA Oradea, în calitate de martori.

Soţia şi cuscra lui Borbely, la ieşirea de la audieri:





×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely sotie audiata UDMR
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close