Antena 3 CNN Politică Congresul PSD: Revizuirea Constituţiei să aibă în vedere delimitarea clară a atribuţiilor preşedintelui

Congresul PSD: Revizuirea Constituţiei să aibă în vedere delimitarea clară a atribuţiilor preşedintelui

Congresul PSD: Revizuirea Constituţiei să aibă în vedere delimitarea clară a atribuţiilor preşedintelui
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2013   •   15:10

Congresul PSD a adoptat, sâmbătă, cu majoritate de voturi, o rezoluţie în care se arată că revizuirea actualei Constituţii trebuie să aibă în vedere delimitarea cât mai clară a atribuţiilor preşedintelui, reducerea numărului actual de parlamentari şi clarificarea rolului Parlamentului.
   
Totodată, potrivit rezoluţiei adoptate de Congres, revizuirea Legii fundamentale trebuie să aibă în vedere realizarea proiectului de reformă administrativă şi dezvoltare regională, precum şi întărirea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a independenţei justiţiei.
   
PSD consideră că revizuirea Constituţiei este un obiectiv fundamental al societăţii româneşti, ce trebuie subsumat unor principii care să fie cunoscute şi împărtăşite atât de clasa politică, cât şi de societatea civilă şi care să creeze premisele unui dialog între decidenţii şi beneficiarii procesului de revizuire a Constituţiei.
   
PSD consideră, totodată, că întregul proces de revizuire a Constituţiei trebuie pus sub semnul a trei principii de acţiune: al transparenţei în procesul decizional, al colaborării cu forţele politice prezente în Parlament şi al dialogului cu reprezentanţii societăţii civile.
   
Potrivit rezoluţiei adoptate de Congres, PSD consideră că obţinerea sprijinului popular pentru demersul legislativ şi politic de modificare a Legii fundamentale se poate realiza, în primul rând, prin dialog cu reprezentanţii societăţii civile.
   
Totodată, PSD consideră că în procesul de revizuire a Constituţiei Parlamentul trebuie să aibă un rol determinant şi esenţial, în calitatea sa de unică autoritate legislativă şi de organ reprezentativ suprem al poporului român.
   
PSD apreciază că dezbaterea legislativă a Legii de revizuire a Constituţiei României trebuie să se desfăşoare prin dialog cu toate forţele politice reprezentate în Parlament şi prin respectarea opiniei opoziţiei parlamentare.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close