Antena 3 CNN Politică Constantin Niţă, la ÎCCJ: Urdăreanu m-a suspectat de prostie. Credeţi că eu am faţă de prost să iau banii într-un hotel plin de camere de luat vederi?

Constantin Niţă, la ÎCCJ: Urdăreanu m-a suspectat de prostie. Credeţi că eu am faţă de prost să iau banii într-un hotel plin de camere de luat vederi?

Constantin Niţă, la ÎCCJ: Urdăreanu m-a suspectat de prostie. Credeţi că eu am faţă de prost să iau banii într-un hotel plin de camere de luat vederi?
11 Apr 2017   •   16:06

Fostul ministru al Energiei Constantin Niţă a negat, la audierea sa în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, că ar fi luat mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, el spunându-le judecătorilor de la instanţa supremă cu „nu are faţă de prost” ca să ajungă să ia o presupusă mită într-un hotel plin de camere de luat vederi şi că patronul UTI Grup l-a "suspectat de prostie” dacă a putut să spună că i-a dat un plic cu bani în hotel, scrie news.ro.

“L-am cunoscut pe Urdăreanu prin intermediul unui om de afaceri, Bogdan Nicolau, am avut mai multe discuţii cu el la sediul din Calea Plevnei. Fiind un om de afaceri puternic, am apreciat că este bine să am o relaţie amiabilă cu un om de talia lui. M-am întâlnit şi la Hotel Raddison, unde eu stăteam, şi am avut discuţii pe diverse proiecte. Am vrut să facem o companie privind semnătura electronică, apoi cu aeroportul din Braşov - aveam un interes politic, iar acesta dispunea de mijloacele necesare proiectului - şi despre managementul traficului la Braşov. Şi eu aveam nevoie de un feedback din partea oamenilor de afaceri. În septembrie 2012, atât Urdăreanu, cât şi Nichita mi-au solicitat să le faciliteze o întâlnire.  Nichita ştia că în Bucureşti există un asemenea proiect şi voia să-l implementeze la Iaşi.  Întâlnirea a avut loc. Pe Nichita îl ştiam din 2005 când a devenit primar de Iaşi”, a arătat, marţi, fostul ministru Constantin Niţă, în declaraţia de inculpat pe care a dat-o în faţa judecătorilor de la instanţa supremă.

Constantin Niţă a precizat că a intermediat întâlnirea între fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita şi omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, pe care i-a lăsat singuri în biroul său.

În iunie 2016, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Constantin Niţă, pe care îl acuză de trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 2013, Constantin Niţă, la data faptei ministru al Energiei, i-a solicitat lui Tiberiu Urdăreanu, denunţător în cauză, un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia cu Primăria Iaşi.

×
Subiecte în articol: Constantin Nita
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close