Antena 3 Politică Consultări la Cotroceni, astăzi. Preşedintele Băsescu a invitat separat puterea şi opoziţia

Consultări la Cotroceni, astăzi. Preşedintele Băsescu a invitat separat puterea şi opoziţia

de M.Z.    |    13 Feb 2012   •   08:48
Consultări la Cotroceni, astăzi. Preşedintele Băsescu a invitat separat puterea şi opoziţia
Sursa foto: Foto: Agerpres

Puterea şi opoziţia sunt aşteptate, astăzi, la consultări la Cotroceni, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, informează Agerpres.

Preşedinţii partidelor şi formaţiunilor reprezentate în Parlament sunt invitaţi la discuţii privind dialogul dintre partide şi funcţionarea Legislativului, precum şi perspectivele ratificării de către România a Tratatului de stabilitate în Uniunea Economică şi Monetară.

Reprezentanţii USL sunt invitaţi la ora 12.00, iar reprezentanţii PDL, UDMR, UNPR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale la ora 13.00.

Este pentru a doua oară în ultimele zile când aceste teme fac obiectul unei invitaţii a şefului statului la consultări, după ce, lunea trecută, când ele trebuiau să aibă loc, au fost amânate, în schimb partidele şi formaţiunile parlamentare fiind prezente la discuţii cu preşedintele Băsescu pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

Reprezentanţii Puterii au anunţat că vor merge la consultările de la Cotroceni, susţinând necesitatea deblocării situaţiei din Parlament. Consultările au loc pe fondul grevei parlamentare a Opoziţiei.

În cursul dimineţii de luni, Uniunea Social Liberală urmează să decidă dacă va participa sau nu la aceste consultări şi mandatul pe care îl va avea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că o decizie în acest sens va fi luată după ce va discuta cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al USL.

Referitor la Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a arătat că Uniunea recunoaşte necesitatea adoptării acestui document.

"Din punctul nostru de vedere, e nevoie de guvernanţă fiscală a Uniunii Europene, care reglementează atât deficitul, cât şi datoria publică şi eventualele sancţiuni, dacă statele membre ies din acest cadru", a spus el.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close