Antena 3 CNN Politică Consultări PSD, PNL şi UDMR pe tema formulei de trecere a bugetului de stat prin Parlament

Consultări PSD, PNL şi UDMR pe tema formulei de trecere a bugetului de stat prin Parlament

Consultări PSD, PNL şi UDMR pe tema formulei de trecere a bugetului de stat prin Parlament
Sursa foto: Mircea Geoanã
03 Noi 2009   •   11:46

Partidele care constituie actuala majoritate parlamentară de 65%, PSD, PNL şi UDMR vor avea, marţi, consultări pentru a găsi formula politică şi juridică prin care să i se permită actualului Guvern demis să trimită Parlamentului proiectul de buget, a anunţat liderul PSD, Mircea Geoană.
"Astăzi (marţi - n.r.) vom avea consultări cu partidele din majoritatea parlamentară de 65% pentru a găsi formula juridică de rezolvare a actualei situaţii. Vom încerca să permitem Guvernului ca, în situaţia delicată în care se află, să poată să trimită Parlamentului o schiţă de buget care să includă un deficit de 5,9%", a declarat Geoană, la deschiderea şedinţei BVB.
El asubliniat că proiectul de buget trebuie făcut de actualul Guvern, respectiv de specialiştii de la Ministerul de Finanţe, urmând ca acesta să fie amendat în Parlament.
"Vom încerca să permitem actualului guvern, chiar în poziţia incomodă în care se află, să transmită o schiţă de buget cu ţinta de 5,9% deficit pe 2010, urmând ca în Parlament să putem să avem dreptul politic şi legal de a veni cu accentele noastre încă din acest moment. De aceea colegii mei din partid pregătesc astfel de amendamente, dar cred că formula cea mai simplă şi cea mai rapidă este o schiţă de proiect de buget venită de la Guvern, specialiştii sunt totuşi acolo, la Ministerul Finanţelor, sunt cei care au lucrat şi anii precedenţi la o astfel de schiţă de buget", a mai explicat liderul PSD.
În ceea ce priveşte propunerea premierului demis Emil Boc, privind depunerea la Parlament a proiectului de buget prin intermediul miniştrilor parlamentari ai PDL, Geoană a precizat că urmează a se vedea care va fi varianta aleasă, existând voinţă politică în acest sens.
Cu o zi în urmă, Mircea Geoană anunţase că partidul său va găsi "o formulă" pentru a permite actualului Guvern să transmită Parlamentului "o schiţă de buget". "Nu pot să promit miracole în câteva luni de zile, dar, dacă ne vom mişca repede, vom aproba un buget acum, care va fi un buget care să aibă un indicator pe deficit bugetar convenabil pentru partenerii noştri finanţatori internaţionali, o vom face în Parlament. Partidul pe care-l conduc va găsi o formulă, sper eu în cursul zilei de miercuri, astfel încât să abilităm acest Guvern, chiar demisionar, să poată să avanseze o schiţă de buget. O vom modifica în Parlament", a spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close