Antena 3 CNN Politică Consultările de la Senat au eşuat: Opoziţia şi Puterea nu se înţeleg pe tema revocării

Consultările de la Senat au eşuat: Opoziţia şi Puterea nu se înţeleg pe tema revocării

Consultările de la Senat au eşuat: Opoziţia şi Puterea nu se înţeleg pe tema revocării
Sursa foto: Senat
10 Mar 2010   •   11:54

Pauza de consultări cerută de liberali la Senat pentru a debloca situaţia creată de respingerea ordinii de zi de către actuala majoritate guvernamentaleă nu s-a soldat cu nici un rezultat. Potrivit liderului senatorilor liberali, Puiu Haşotti, cele două tabere nu au putut ajunge la nici un compromis, democrat-liberalii insistând pentru introducerea pe ordinea de zi a solicitării de revocare a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, în timp ce reprezentanţii Opoziţiei au propus amânarea acestei chestiuni pentru o viitoare şedinţă a Biroului Permanent al acestui for legislativ.

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a arătat,la rândul său, că în urma discuţiilor dintre liderii de grupuri, nu s-a ajuns la o înţelegere. El a propus, pentru deblocarea situaţiei, ca actuala majoritate să modifice regulamentul Senatului, modificări care, eventual, să fie contestate la Curtea Constituţională.

"Propunerea pe care am făcut-o este ca actuala majoritate să facă propuneri de modificare a Regulamentului care să prevadă foarte clar care este mecanismul de schimbare a preşedintelui şi, după ce se adoptă în plen acest mecanism, care să fie clar, nu ca acum, cu foarte multe incertitudini, după aceea, cei care nu sunt mulţumiţi vor ataca la CC, iar Curtea va tranşa dacă se prevede foarte clar că se poate schimba oricând, că oricine poate solicita schimbarea, cu majoritate simplă. Lucrul cel mai grav e să rămânem pe poziţii, să blocăm în continuare procesul legislativ. Aici este marea problemă, pentru că nu câştigă nimeni din această mare încrâncenare, dar ce pierdem cu toţii este imaginea, dacă se mai poate vorbi despre o imagine pozitivă a Parlamentului României. Trebuie să depăşim această situaţie", a declarat Meleşcanu.

Senatorul PNL a atras atenţia că preşedintele Senatului, Mircea Geoană nu poate suspenda lucrările în condiţiile în care există cvorum de lucru, dar a admis că se pot cere noi pauze de consultări până la ora 13.00, când şedinţa se suspendă de drept. El a avertizat că, în cazul în acre nu se găseşte o soluţie, la viitoarele şedinţe de plen se poate consemna repetarea scenariului de acţiune de astăzi.

"Eu revin la chestiunea fundamentală: nu cred că putem tranşa acum, aici. Nu putem decât să continuăm blocajul. (...) Astăzi se reia şedinţa. Va fi o informare. Întrucât, consultările au avut loc la cererea liderului grupului liberal, se vor relua lucrările şi domnul Haşotti va informa asupra faptului că nu s-a ajuns la o înţelegere între lideri. Probabil că o să continue discuţiile", a mai spus Meleşcanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close