Antena 3 CNN Politică Corlăţean se revanşează pentru promisiunile neonorate de Geoană: Voi susţine candidatura lui Năstase

Corlăţean se revanşează pentru promisiunile neonorate de Geoană: Voi susţine candidatura lui Năstase

Corlăţean se revanşează pentru promisiunile neonorate de Geoană: Voi susţine candidatura lui Năstase
Sursa foto: Titus Corlãþean
03 Feb 2010   •   17:08

Senatorul PSD Titus Corlăţean va susţine candidatura lui Adrian Năastase la viitorul Congres dacă acesta se va decide să candideze pentru şefia partidului. Îndepărtat de Mircea Geoană din funcţia de secretar general al partidului pentru a se face loc lui Valeriu Zgonea şi, ulterior, lui Liviu Dragnea, actualul senator pare decis să-şi lege soarta politică de cea a lui Năastse. Susţinerea sa nu este însă gratuită. Corlăţean speră ca instalarea lui Năstase la cârma partidului să-i faciliteze accesul la o funcţie de vicepreşedinte PSD.
Corlăţean a declarat, miercuri, că îl va susţine pe Adrian Năstase pentru funcţia de preşedinte al PSD, funcţie pentru care se vor organiza alegeri la Congresul extraordinar din 20 februarie.
Fost purtător de cuvânt al PSD în ultimul an al preşedinţiei lui Năstase şi secretar general al partidului în trei ani sub mandatul lui Geoană, senatorul a precizat că va candida şi el la o funcţie de vicepreşedinte în condiţiile în care se va forma în jurul lui Năstase o echipă de conducere formată din lideri cu care să poată colabora.
Corlăţean are şi de ce să susţină candidatura lui Năstase în defavoarea lui Geoană. După ce PSD a intrat la guvernare alături de PDL, Corlăţean a pierdut nominalizarea pentru funcţia de ministru de Externe la votul din Comitetul Executiv în faţa lui Cristian Diaconescu deşi în partid era dat ca favorit. Urmarea imediată a fost demisia sa din postul de secretar general, gest datorat presiunilor exercitate şi de gruparea Hrebenciuc-Vanghelie la acea vreme, susţin surse social-democrate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close