Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Tăriceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. Aşa situaţie de jenă n-am parcurs în 24 de ani de politică

Crin Antonescu: Tăriceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. Aşa situaţie de jenă n-am parcurs în 24 de ani de politică

Crin Antonescu: Tăriceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. Aşa situaţie de jenă n-am parcurs în 24 de ani de politică
de M.T.    |    26 Feb 2014   •   19:10

În cadrul declaraţiei de presă susţinute miercuri, Crin Antonescu a vorbit şi despre demisia din PNL a lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un lucru fără precedent, un lucru trist. A fost un moment trist în istoria PNL, acela de a vedea un fost preşedinte, un fost prim-ministru, un om respectat acţionând împotriva unei decizii copleşitoare a partidului său, acţionând într-o poziţie jenantă de client aspirant la uşa premierului”, a spus preşedintele PNL.

„Cel mai neplăcut lucru şi cel mai mare deserviciu de imagine pe care domnul Tăriceanu l-a făcut partidului nostru astăzi nu a fost acela că a acţionat împotriva unei decizii copleşitoare, nu a fost nici măcar acela că s-a pus într-o postura ridicolă , oferindu-se mediator, negociator în numele nimănui. Cel mai mare deserviu a fost că a lăsat impresia că PNL ar putea fi un mic partid clientelar”, a continuat liderul liberal.

„M-a sunat din biroul domnului Ponta, spunându-mi că este în biroul domnului Ponta. Eu sunt un om mai timid structural...
Totuşi, după 20 şi ceva de ani de lupte şi de aventuri existenţiale în câmp politic, m-am mai obişnuit cu situaţii speciale. Asta a fost una atât de stingheritoare încât l-am rugat pe domnul Tăriceanu să mă scoată din ea”, a povestit Antonescu.

”I-am spus că, dacă am ceva de discutat cu domnul Ponta sau domnul Ponta cu mine, o putem face direct. Dacă domnia sa are ceva de discutat cu mine sau eu cu domnia sa, îl rog să-mi dea întâlnire oricând şi oriunde, dar nu din biroul domnului Ponta, pentru că o asemenea situaţie de jenă nu am parcurs de 24 de ani de când fac politică”, a spus Antonescu”, a mai precizat preşedintele Senatului.


În final, Antonescu i-a rugat pe colegii din partid să-şi amintească doar de lucrurile bune făcute de Călin Popescu Tăriceanu în perioada în care a activat în PNL.

„Îi rog pe toţi membrii PNL şi îi invit să-l ţină minte pe Călin Popescu Tăriceanu ca pe tânărul care apărea în balconul din Piaţa Victoriei din partea partidelor de opoziţie în 1990, ca pe primul ministru al unei ţări relativ prospere, ca pe prim-ministrul care s-a bătut cu un preşedinte abuziv. Să-l ţinem minte aşa, nu ca pe omul singur care urca astăzi scările către biroul domnului Ponta”, a spus Crin Antonescu.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close