Antena 3 CNN Politică Cristian David consideră că retragerea României din Kosovo trebuie serios analizată

Cristian David consideră că retragerea României din Kosovo trebuie serios analizată

Cristian David consideră că retragerea României din Kosovo trebuie serios analizată
19 Feb 2008   •   13:05

Participarea trupelor româneşti în zonele de conflict din lume a fost subiectul audierilor de marţi, din Comisia de Apărarea a Senatului. Au fost audiaţi ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, şi ministrul de Interne, Cristian David. Cei doi miniştri au vorbit despre trimiterea de trupe româneşti în Ciad, dar şi în Kosovo. Ministrul Internelor şi Reformei Administartive, Cristian David, a declarat că o eventuală retragere a poliţiştilor şi jandarmilor români trimişi în Kosovo ar trebui serios analizată ?cu privire la eventualele consecinţe?. El a ţinut să sublinieze că cei 115 jandarmi şi cei 67 de poliţişti din Kosovo se află sub misiune ONU, în baza Rezoluţiei 1244 a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

?Suntem într-o misiune sub egida ONU, urmează a fi eventual transferată acestă misiune către o misiune a UE?, a menţionat ministrul, care a adăugat că este ?la fel de posibil? să coexiste cele două misiuni, nefiind ?neapărat necesar? să se desfiinţeze misiunea ONU..El a precizat că misiunea ONU a avut ca rol o misiune de stabilizare, de ordine publică, în cazul EULEX fiind vorba despre instaurarea legii şi ordinii publice.

La finalul audierilor din Comisia de Apărare, ministrul Teodor Meleşcanu a declarat că România îşi menţine deocamdată cei 126 de militari în Kosovo. Meleşcanu susţine că cel puţin pentru moment nu se pune problema ca România să trimită mai mulţi militari în zonă.

Preşedintele Comisiei de Apărare a Senatului, Cristian Diaconescu susţine că România poate să îşi retragă militarii din Kosovo, pentru că, în prezent, situaţia din zonă nu mai corespunde cu rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU. Ministrul de interne, Cristian David spune că România ar trebui să se consulte şi cu partenerii externi în cazul unei eventuale decizii de retragere a trupelor din Kosovo.

Pe lângă cei 126 de militari, în Kosovo se mai află în prezent şi 115 jandarmi şi 67 de poliţişti români.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close