Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu: AUR își are originile în Partidul Comunist Român

Cristian Tudor Popescu: AUR își are originile în Partidul Comunist Român

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), surpriza de la alegerile parlamentare care tocmai s-au încheiat, ar fi apărut după ce PSD a abandonat discursul antieuropean şi naţionalist, amintind de Partidul Comunist Român, susține jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: AUR își are originile în Partidul Comunist Român
de Dan Gabor    |    07 Dec 2020   •   18:45

„AUR îşi are originile în Partidul Comunist. Aşa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naţionalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR. Fireşte că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceauşescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 - 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt.

Internaţionalismul l-a transformat în naţionalism, a venit cu nişte idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, şi de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani şi ajunge acum la AUR.” - a spus Cristian Tudor Popescu la Ştirile Pro TV.

Potrivit datelor prezentate, luni, de Biroul Electoral Central (BEC), AUR a obţinut 9,38% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat are 9.26%.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Tudor Popescu ctp aur
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close