Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu: Nu e nicio criză politică, e doar teatru politic. Băsescu şi Ponta vor să ştim, fiecare dintre ei, că el este jupânul justiţiei

Cristian Tudor Popescu: Nu e nicio criză politică, e doar teatru politic. Băsescu şi Ponta vor să ştim, fiecare dintre ei, că el este jupânul justiţiei

Cristian Tudor Popescu: Nu e nicio criză politică, e doar teatru politic. Băsescu şi Ponta vor să ştim, fiecare dintre ei, că el este jupânul justiţiei
de M.T.    |    03 Oct 2013   •   21:47

Schimburile de replici din ultima perioadă dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta nu reprezintă semnele unei crize politice, ci sunt doar teatru politic, pus la cale de cei doi oameni politici, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„E vorba de mult teatru politic. Tot ce am văzut a fost creat de cei doi politicieni, putea să nu existe. Declaraţiile făcute de domnul Ponta cu privire la procurorul Lucian Papici nu i le-a cerut nimeni. Putea foarte bine să nu le facă, aşa cum a observat domnul Iliescu. Domnul Băsescu nu avea de ce să ne destăinuiască amănuntul intim al telefonului pe care l-a dat domnului procuror-general Tiberiu Niţu”, a spus Cristian Tudor Popescu, la emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3.

„Şi domnul Băsescu şi domnul Ponta au dorit ca noi să ştim, fiecare dintre ei, că el este jupânul justiţiei din România”, a adăugat jurnalistul.

În ceea ce priveşte o eventuală rupere a pactului de coabitare, jurnalistul consideră că va fi vorba, de asemenea, despre un gest teatral, care are scop electoral.

„Ce să rupă? Această coabitare, acest act de coabitare a fost o hârtie de înălţat zmeul de la bun început. Un act pe care cei doi nu l-au luat în serios niciun moment, pe care l-au făcut de ochii lumii şi şi-au văzut fiecare de ţintele politice personale. Deci dacă domnul Băsescu îl rupe nu va fi altceva decât un gest teatral din care încearcă să mai contabilizeze ceva capital pentru sine şi tabăra politică pe care o reprezintă pentru anul viitor”, este de părere Cristian Tudor Popescu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close