Antena 3 CNN Politică Cristoiu: Demisia lui Marcel Ciolacu este urmarea unui blat cu Ludovic Orban

Cristoiu: Demisia lui Marcel Ciolacu este urmarea unui blat cu Ludovic Orban

Ion Cristoiu afirmă că demisia lui Marcel Ciolacu din Parlament, gest prin care ar renunţa la pensia specială, e de fapt o diversiune pusă la cale cu PNL pentru a contracara iniţiativa USR-PLUS ca parlamentarii săi să renunţe la mandatele de parlamentar înainte de finalul mandatului.

Cristoiu: Demisia lui Marcel Ciolacu este urmarea unui blat cu Ludovic Orban
de Dan Gabor    |    24 Noi 2020   •   17:00

„Gestul liderului PSD este urmarea unui blat cu Ludovic Orban, cu PNL. Partidul Naţional Liberal a fost stânjenit de iniţiativa excelentă, de altfel, a USR-PLUS, pentru că e vorba de o demisie în bloc, spectaculoasă. Este foarte greu să convingi pe toţi parlamentarii, mai ales că unii dintre ei nu se mai regăsesc pe liste.

Şi s-a pus la cale o diversiune, cam otova, cam primitivă, în sensul de abatere a atenţiei presei, presei miluite, că presa independentă nu a putut fi influenţată, de la momentul adevărat, deosebit al USR-PLUS. Şi atunci a venit domnul Marcel Ciolacu, care a anunţat că va demisiona el, care nu are nicio valoare.

Era vorba să demisioneze toţi parlamentarii. Imediat Ludovic Orban s-a năpustit asupra lui, tot în cadrul acelei înţelegeri, a acelui blat, ca să se discute de războiul PNL-PSD pe tema aceasta a renunţării la mandat, şi cu ajutorul presei miluite, în aşa fel încât opinia publică să fie mai puţin încunoştinţată de gestul USR-PLUS”, a declarat Ion Cristoiu.

Potrivit jurnalistului, iniţiativa USR-PLUS ar fi o lovitură dură dată liberalilor.

„Că este vorba despre o diversiune pusă la cale de PSD, la rugămintea PNL, cele două partide au un duşman comun, USR-PLUS, ne dovedeşte faptul că din punct de vedere electoral, gestul lui Marcel Ciolacu este un zero absolut. Electoratul PSD nu e interesat de asemenea gesturi.

Gestul USR era fantastic de periculos pentru PNL pentru că lui Ludovic Orban îi este practic imposibil să convingă pe toţi parlamentarii PNL să demisioneze. Adevărata lovitură a USR-PLUS este împotriva PNL şi atunci s-a apelat, apropos de înţelegere pe sub masă, la Marcel Ciolacu care a făcut acest gest, repet, fără nicio valoare, nici electorală, nici politică, dar numai şi numai pentru a crea un tărăboi în jurul demisiei lui Marcel Ciolacu, pentru a acoperi în mod diversionist adevăratul moment care este demisia în bloc a celor de la USR-PLUS”, a mai spus Cristoiu.

Marcel Ciolacu a anunţat luni că demisionează din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. „În mandatul meu, PSD a asumat o direcţie clară în ceea ce priveşte această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivităţii”, a spus Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu Marcel Ciolacu
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close