Antena 3 CNN Politică Criza, bat-o vina! PDL ar putea amâna alegerea conducerii pentru iarna lui 2010 sau primăvara lui 2011

Criza, bat-o vina! PDL ar putea amâna alegerea conducerii pentru iarna lui 2010 sau primăvara lui 2011

Criza, bat-o vina! PDL ar putea amâna alegerea conducerii pentru iarna lui 2010 sau primăvara lui 2011
Sursa foto: Emil Boc
12 Mai 2010   •   10:56

Alegerile interne nu sunt cea mai bună soluţie în condiţiile crizei actuale şi necesităţii gestionării ei, sunrt de părăre tot mai mulţi lideri ai PDL care au luat în discuţie marţi seară în cadrul Biroului Permanent Naţional, posibilitatea amânării Convenţiei Naţionale pentru iarna lui 2010 sau chiar primăvara lui 2011. Potrivit unor surse democrat-liberale, ideea a venit din partea mai multor lideri de filiale precum vicepreşedinţii Sorin FrunzăVerde şi Cezar Preda şi pare a întruni asentimentul preşedintelui formaţiunii, Emil Boc. Propunerea va fi discutată în cadrul viitorului Colegiu Director al partidului care va avea loc la sfârşitul acestei luni, mai susţin sursele citate.

Mai mulţi lideri de filialel s-au arătat, în cadrul şedinţei BPN, îngrijoraţi de efectele negative pe care le-ar putea resimţi actul de guvernare în plină criză în urma tensiunilor care ar putea însoţi luptele pentru posturi de conducere în PDL.
Liderii de filiale i-au propus lui Boc să aştepte finalizarea alegerilor la nivelul strctrurilor judeţene şi locale înainte de a se trece la organizarea Convenţiei Naţionale pentru alegerea conducerii centrale.
Ei au invocat imaginea şi aşa şifonată a partidului de măsurile fiscale şi sociale pe care trebuie să le ia în urma înţelegerii cu FMI, care nu ar trebuie deteriorată cu suprapunerea apariţiei unor tensiuni în sânul PDL, germenii acestora începând deja să apară.
Potrivit surselor citate, Emil Boc ar înclina să îmbrăţişeze această idee mai ales că ar amâna pentru o perioadă bună şi subiectul delicat al modului de alegere al viitorului preşedinte, secretarului general şi al prim-vicepreşedinţilor, în jurul cărora s-ai iscat o adevarată polemică în partid, încurajată şi de preşedintele Traian Băsescu. Mai mulţi democrat-liberali din generaţia mai tânără cer alegeri uninominale pentru aceste posturi şi nu în baza unei moţiuni pe listă, în timp ce alţii se pronunţă pentru eliminarea din noul proiect de statut a celor patru posturi de prim-vicepreşedinţi sau limitarea la o singură funcţie de acest gen.
Momentan, potrivit deciziei iniţiale luate în BPN, Convenţia Naţională a PDL ar urma să aibă loc în perioada 16 - 17 iulie, lucrări în cadrul cărora ar urma să fie aleşi preşedintele, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii executivi, secretarul general şi secretarii generali adjuncţi ai acestui partid.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close