Antena 3 CNN Politică Croitoru: Misiunea mea s-a încheiat, mi-am făcut datoria, mă întorc la BNR

Croitoru: Misiunea mea s-a încheiat, mi-am făcut datoria, mă întorc la BNR

Croitoru: Misiunea mea s-a încheiat, mi-am făcut datoria, mă întorc la BNR
Sursa foto: Lucian Croitoru
04 Noi 2009   •   15:26

Proaspăt respins de către plenul Parlamentului, premierul desemnat Lucian Croitoru susţine că şi-a făcut datoria şi că treaba lui s-a încheiat. Croitoru a subliniat că se simte cu conşţiinţa împăcată. A ales cel mai bun Guvern în momentul de faţă, l-a supus votului plenului parlamentului, rămâne de văzut cum va reacţiona FMI faţă de gestul legislativului şi dacă reprezentanţii Fondului sunt dispuşi să accepte adoptarea bugetului pe 2010 printr-o altă formulă decât cea a unui guvern plin instalat, a conchis Croitoru. Premierul picat la testul Parlamentului a susţinut că nu vede această experienţă ca pe o pată în C.V. -ul său şi că se va ocupa în continuare de atribuţiile sale de consilier al guvernatorului BNR, funcţia din care nu a plecat niciodată.

"Eu iau orice job în serios. Mi l-am dus până la capăt, mi-am făcut datoria şi cu asta misiunea mea s-a încheiat", a declarat Lucian Croitoru, după anunţarea rezultatului votului din Parlament.

"Am făcut tot ce puteam eu ca să institui un guvern de care România avea cu adevărat nevoie pentru reformele pe care trebuie să le facă. Vom vedea acum implicaţiile, nu le pot comenta", a spus Croitoru.

Întrebat de ce nu a preferat să-şi depună mandatul de premier primit după avizarea negativă a miniştrilor propuşi de el în comisiile parlamentare de profil, Croitoru a subliniat că o declaraţie sau o poziţie politică se verifică numai prin votul în Parlament.

?Am ales cel mai bun guvern pe care am putut eu să-l fac. A fost o decizie deliberată, m-am gândit mult la ea şi cred ca a fost o decizie bună? a mai spus el.

Cât priveşte reacţia FMI, Croitoru a apreciat că Fondul va elibera banii în funcţia de îndeplinirea condiţiilor asumate de către ţara noastră.

?Mi-e clar că nu o va face altfel. Cu sau fără banii de la FMI, guvernul va trebnui să găsească banii pentru pensii şi salarii dacă îţi poţi permite costurile cu pricina? a arătat Croitoru, reiterând că va fi greu de găsit fondurile necesare ?în interior?.

El a respins posibilitatea interpretării votului de astăzi al legislativului ca o pată pe propriul C.V. şi a arătat că-şi va continua cariera la BNR.

?Nu am plecat niciodată de la BNR sunt în continuare consilierul guvernatorului BNR? a explicat Croitoru.

Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament cu 189 de voturi "pentru", 250 de voturi "împotrivă" şi un vot anulat. Pentru a fi învestit, Cabinetul ar fi trebuit să primească 236 de voturi favorabile.
Ştire în curs de actualizare.



Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close