Antena 3 CNN Politică Culisele şedinţei PSD. Cum a ajuns Liviu Dragnea să-l propună pe Sorin Grindeanu premier

Culisele şedinţei PSD. Cum a ajuns Liviu Dragnea să-l propună pe Sorin Grindeanu premier

Culisele şedinţei PSD. Cum a ajuns Liviu Dragnea să-l propună pe Sorin Grindeanu premier
Sursa foto: Foto: presidency.ro
29 Dec 2016   •   12:20

Sorin Grindeanu a aflat direct în şedinţa PSD că el va fi alesul lui Liviu Dragnea, scrie adevarul.ro, care citează surse politice. De altfel, chiar Liviu Dragnea a fost cel care l-a propus, oficial, în faţa partidului, pe Grindeanu pentru Palatul Victoria.

”Liviu ne-a spus că Sorin e loial partidului, ne-a mai spus că îl preferă pe el pentru că are siguranţa că nu va crea un pol de putere în partid“, au relatat sursele citate.

Practic, Dragnea s-a asigurat că Sorin Grindeanu nu-i va sufla partidul când va ajunge să deţină puterea. De altfel, Sorin Grindeanu a recunoscut că va avea „o relaţie de subordonare faţă de Liviu Dragnea“ atât timp cât va conduce Guvernul. Şi e foarte probabil să rămână în fruntea Executivului puţin timp, mai exact câteva luni, până când Legea de funcţionare a Guvernului, care interzice unui condamnat penal să facă parte din Guvern, va fi modificată de majoritatea PSD din Parlament.

Propunerea ca Sorin Grindeanu să fie premierul PSD a fost votată aproape în unanimitate: a existat o singură abţinere, Codrin Ştefănescu, care ar fi preferat ca partidul să nu se mai încruce cu „iepuri“ politici, ci să-l desemneze premier direct pe Liviu Dragnea, în ciuda legii care îi interzice accesul în Guvern.

Potrivit unor surse din şedinţa PSD, până şi Sorin Grindeanu a fost luat prin surprindere de hotărârea lui Liviu Dragnea de a-l propune premier. Cu o zi înainte, Dragnea se arăta împotriva oamenilor din Sistem, dar a sfârşit prin a propune un absolvent al Academiei SRI. Toţi liderii PSD au votat „pentru“, mai puţin Codrin Ştefănescu, care a insistat ca Liviu Dragnea să fie premier, deşi legea îi interzice. Cine este Sorin Grindeanu?

Citeste mai mult: adev.ro/oiwsuj

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close