Antena 3 CNN Politică Cum a reuşit ministrul Niţă să piardă 19 milioane de euro

Cum a reuşit ministrul Niţă să piardă 19 milioane de euro

Cum a reuşit ministrul Niţă să piardă 19 milioane de euro
Sursa foto: Foto: IncomeMagazine.ro
18 Apr 2013   •   14:47

Statul a transferat intregul pachet de 15% din actiunile Transgaz (TGN) scos la vanzare prin oferta secundara pe Bursa, obtinand 72 milioane de euro. Anuntul a fost facut, miercuri, de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.  Ce a uitat insa oficialul sa spuna este ca din cauza scandalului declansat chiar de el, statul a pierdut  mai multe milioane de euro.

"Pretul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe actiune (aproape de minimul stabilit n.r.), ceea ce ne permite sa incasam 72 milioane euro. Este baza de pornire pentru celelate privatizari pe care le vom avea in acest mod", a afirmat Nita, in cadrul unei conferinte de presa. El a spus ca aceasta oferta publica secundara este un succes si "un bun inceput" pentru alte listari ale pachetelor minoritare din companiile de stat.

" Am avut o suprasubscriere, suntem multumiti de listare, este un succes. Este un inceput bun pentru procesul de privatizare a pachetelor minoritare din companiile de stat şi pentru piata de capital. Sa fie clar pentru toti cei care imi tot gasesc tot felul de chichite, vor mai urma privatizari", a mai spus Nita. 

Ce a uitat, insa, sa spuna ministrul delegat pentru Energie este ca statul ar fi putut incasa mult mai mult-adica pana la 91 de milioane de euro daca nu ar fi declansat, chiar el, scandalul mutarii sediului Transgaz la Bucuresti sau a infiintarii unui sediu secundar.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro

×
Subiecte în articol: Constantin Nita Transgaz
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close