Antena 3 CNN Politică Cutremur în PSD. Motivele pentru care se cere demisia lui Liviu Dragnea

Cutremur în PSD. Motivele pentru care se cere demisia lui Liviu Dragnea

Cutremur în PSD. Motivele pentru care se cere demisia lui Liviu Dragnea
de S.T.    |    19 Sep 2018   •   12:30

Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisă prin care cer „demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

Documentul este semnat de vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului. 

Ce i se reproșează lui Liviu Dragnea: 

- Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25%-30%, cu mult sub scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016.

- De asemenea, președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani.

- Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit și vor continua să se accentueze. Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de Prim-Ministru și membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă, a adâncit conflictele latente din partid și a generat neîncredere în rândul alegătorilor.

- PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.

Motivele pentru care se cere demisia lui Liviu Dragnea, în materialul video de mai jos:

CE SOLICITĂ „COMITETUL DE INIŢIATIVĂ”:

- Demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD şi din funcția de Președinte al Camerei Deputaților

- Asigurarea interimatului conducerii PSD de către Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019

- Menținerea coaliției PSD-ALDE

- Susținerea marilor proiecte de infrastructură critică

- Susținerea necondiționată a adoptării și aplicării noii legi a Pensiilor

- Pregătirea corespunzătoare a Președinției Consiliului Uniunii Europene

- Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă.

Citiți și:

Rovana Plumb, replică pentru cei care cer demisia lui Dragnea

Adrian Țuțuianu, unul din semnatarii scrisorii anti-Dragnea anunță cine ar putea fi noul președinte al PSD

Codrin Ștefănescu, prima reacție după ce mai mulți colegi din PSD i-au cerut demisia lui Dragnea: „Avem de-a face cu un complot”

Liderii ai PSD cer demisia lui Dragnea: Reacția lui Victor Ponta: „Le urez succes. Sper ca ei să mai salveze ce mai este de salvat'”

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close