CV Tudor: ANI, "nişte vagabonzi". Contractul nu are semnătura mea. Nu eram obligat să-l trec în declaraţie

09 Apr 2010   •   13:54
CV Tudor: ANI, "nişte vagabonzi". Contractul nu are semnătura mea. Nu eram obligat să-l trec în declaraţie Corneliu Vadim Tudor
Vizat de verificările ANI, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor susţine că nu era obligat să treacă în declaraţia sa de avere sau cea de interese contractul de publicitate, deoarece respectivul act nu poartă semnătura sa. În opinia europarlamentarului, cercetarea ANI este "o răfuială ordinară pusă la cale de Băsescu".
"Nu eram obligat. Nu am semnat eu acest contract şi nu eram obligat (să îl trec în declaraţia de avere - n.r.). ANI e pârghia de poliţie politică a lui Traian Băsescu. E o mizerie ce face ANI. Am avut şi noi un contract de publicitate, o dată la 10 ani, şi nu avem voie. Cine ne dă voie?", a declarat Vadim Tudor.
El a afirmat că cercetarea sa de către ANI este "o răfuială ordinară" pusă la cale de preşedintele României şi că cei de la Agenţie sunt "nişte vagabonzi".
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în urma unui material de presă dat publicităţii în urmă cu câteva zile şi a început verificarea averii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor.
Potrivit declaraţiei de avere depuse de Corneliu Vadim Tudor la 7 aprilie 2009, acesta nu deţine terenuri, are o casă în Bucureşti cu valoare impozabilă de 300.320 RON şi un autoturism Logan cumpărat în 2007.
De asemenea, Corneliu Vadim Tudor susţine că are o "colecţie de autografe celebre + câteva obiecte care au aparţinut unor mari personalităţi istorice (Al. I. Cuza, M. Kogălniceanu ş.a.)" cu valoare "inestimabilă". Liderul PRM afirmă cu nu are bunuri mobile peste 1000 de euro şi "niciun fel de cont, nici în România, nici peste hotare".
CV Tudor menţionează în declaraţie " împrumuturi în nume personal către SC Editura România Mare SRL în valoare de 70.400 RON", menţionând că nu are alte active producătoare de venituri nete, datorii, cadouri, servicii şi avantaje primite cu titlu gratuit.
De asemenea, CV Tudor menţionează venituri din drepturi de autor de la România Mare în valoare de 11.960 RON.
În declaraţia de interese depusă la aceeaşi dată, liderul PRM menţionează că are 20 de părţi sociale la Editura România Mare, în valoare de 2.000 de RON şi 19 părţi sociale la Editura "Speranţa", în valoare de 1.900 RON, că este preşeditne fondator al Fundaţiei non-profit România Mare şi al partidului cu acelaşi nume.
Publicaţia Kamikaze a scris, recent, că un contract încheiat în august 2009, între Editura Speranţa SRL şi T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei, nu apare în declaraţia de interese a acestuia.
Antena3.ro

Parteneri
x close