Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș lucrează la un guvern format doar din membri USR - surse

Dacian Cioloș lucrează la un guvern format doar din membri USR - surse

Mai puțin de o oră până când are loc negocierea Ciolos-Cîțu-Hunor! Este o discuție în trei, fără echipe de negociere. Surse politice vorbesc însa despre faptul că USR a convocat deja o ședință a Comitetului Politic, în care va fi validat propriul guvern USR.

Dacian Cioloș lucrează la un guvern format doar din membri USR - surse
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    13 Oct 2021   •   16:43

Potrivit surselor Antena 3, liberalii ar urma să anunțe faptul că nu va fi susținut de către PNL un guvern condus de liderul USR Dacian Cioloș și nici că va fi votat în Parlament de senatorii sau deputații liberali un astfel de executiv cu Dacian Cioloș în frunte.

Este o ședință care ar trbuie să dureze destul de puțin, pentru că este o ședință mai mult informală, susțin surse politice.

"Rămâne de văzut care va fi mesajul lui Kelemen Hunor, dar și cel al lui Dacian Cioloș pentru că aceștia ar ști deja că nu se poate forma un Executiv cu susținerea liberalilor și cei din USR-PLUS vor trebui să caute susținere în alte formațiuni politice pentru a se ajunge la votul din Parlament, asta pentru că au nevoie, ca și la moțiunea de cenzură, de 234 de voturi, adică jumătate plus unu din numărul total de parlamentare care să învestească un executiv în Parlament, iar în acest moment cei din USR se pot baza doar pe parlamentarii proprii", a explicat reporterul Antena 3 Xenia Croitoru, la Decisiv.

Scenariu-surpriză lansat de Cristoiu: Cîțu, vicepremier în guvernul lui Cioloș

Premierul desemnat Dacian Cioloş a spus într-o şedinţă internă USR că sunt semne de împăcare cu PNL. Planul secret al lui Cioloş ar fi să cedeze din ministerele USR către PNL, pentru a-i convinge pe liberali să vină la guvernare. Maestrul Ion Cristoiu susține că o cale spre împăcare ar fi desemnarea lui Florin Cîțu ca vicepremier.

"În momentul în care l-ai pus pe Dacian Cioloș premier, USR PLUS trebuie să dea ministerele importante. (...) Și se face o coaliție, PNL-USR PLUS-UDMR. PNL zice: 'luați voi funcția de premier care e cea mai importantă. Noi luăm funcția de vicepremier, care poate să fie chiar Florin Cîțu, și ministerele alea. Și mai luăm și Camera Deputaților.' Și se va reface coaliția cu premier Dacian Cioloș. Ce părere aveți? PNL nu pierde nimic.", spune Ion Cristoiu.

"Nimeni n-a crezut că Klaus Iohannis a renunțat la pupilul Florin Cîțu. Și culmea nimeni nu crede c-a renunțat, nici după desemnarea lui Dacian Cioloș.", a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

"Poate Klaus Iohannis să convingă PNL-Cîțu să intre într-un guvern condus de Dacian Cioloș? Unii spun că da. Alții că nu.

Eu spun că n-are importanță dacă poate sau nu. Întreg electoratul, nu doar cel de Dreapta, e convins că președintele poate influența PNL. Klaus Iohannis e condamnat să poată influența PNL. Dacă n-o va face (fie că nu poate, fie că nu vrea) principala victimă a eșecului lui Dacian Cioloș va fi Președintele.

Cât despre Dacian Cioloș va cîștiga indiferent că va face sau nu guvern. Pentru că practic a cîștigat deja asumîndu-și sarcina de a face un guvern, în condițiile în care nimeni nu vrea să guverneze." a mai scris acesta.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close