Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloş s-ar retrage, dacă PNL propune un alt premier

Dacian Cioloş s-ar retrage, dacă PNL propune un alt premier

Surse din PNL şi USR susţin că Dacian Cioloş a sunat la liberali şi le-a spus că e gata să se retragă din postura de premier desemnat, dacă PNL vine cu o altă propunere.

Dacian Cioloş s-ar retrage, dacă PNL propune un alt premier
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Oct 2021   •   12:04

Dacian Cioloş a şi nominalizat câţiva potenţiali candidaţi.

Vineri dimineaţă, înainte ca liberalii să intre în şedinţa conducerii partidului condus de Florin Cîţu, premierul desemnat Dacian Cioloş a sunat şi le-a spus liberalilor că este dispus să se retragă, să-şi depună mandatul de premier desemnat, dacă ei vin până duminică cu o altă propunere de premier.

Dacian Cioloş a avansat şi câteva nume, printre care Lucian Bode, Ilie Bolojan - preşedintele CJ Bihor, Emil Boc şi Rareş Bogdan.

În aceste condiţii, Cioloş este pregătit să-şi depună mandaul de premier desemnat şi să intre la negocieri, însă pentru asta este nevoie de un calendar rapid.

Cât priveşte numele lui Ilie Bolojan, PNL nu are o relaţie bună cu el şi nici nu face parte din forul de conducere al partidului.

Preşedintele Klaus Iohannis nu are o relaţie bună cu Ilie Bolojan, astfel că ar fi puţin probabil ca şeful statului să-l desemneze pentru postul de la Palatul Victoria. 

Astfel, Ilie Bolojan nu ar fi în prezent o variantă de premier.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş retragere Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close