Antena 3 CNN Politică Dan Barna: CCR este inconsecventă în privința Avocatului Poporului

Dan Barna: CCR este inconsecventă în privința Avocatului Poporului

Vicepremierul Dan Barna a declarat că CCR este inconsecventă în privința Avocatului Poporului, după ce Curtea a decis faptul că revocarea din funcție a lui Renate Weber este neconstituțională.

Dan Barna: CCR este inconsecventă în privința Avocatului Poporului
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    29 Iun 2021   •   13:21

”Am văzut decizia CCR, așteptăm motivarea, pentru a vedea dacă vorbim de motive legate de elemente de procedură sau elemente de fond sau de reglementare legislativă și în funcție de asta vom lua deciziile strategice pentru pașii următori”, a spus vicepremierul.

Întrebat dacă guvernanții vor merge în continuare cu o încercare de revocare a Avocatului Poporului, chiar dacă li se spune că este neconstituțională, Dan Barna a spus că așteaptă o motivare din partea CCR. 

”Am discutat și în coaliție. În momentul în care am discutat pașii următori am spus că este necesar să așteptăm decizia Curții Constituționale și avem și această corespondență cu Comisia de la Veneția, unde, evident, președinții celor două camere vor trimite un răspuns la acea scrisoare primită de acolo.

În funcție de aceste răspunsuri și de motivarea Curșii, așteptăm să vedem această motivare, vom decide care sunt pașii firești și necesari de făcut. Spun asta într-un context de inconsecvență, pentru că, acum câțiva ani, în cazul fostului Avocat al Poporului, CCR spusese că este, pe actuala legislație, permisă revocarea. Acum înțeleg că este un punct de vedere diferit”, a mai spus Dan Barna la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dan Barna CCR Avocatul Poporulu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close