Antena 3 CNN Politică Dan Nica, audiat de comisiile Parlamentului pentru portofoliul MAI

Dan Nica, audiat de comisiile Parlamentului pentru portofoliul MAI

Dan Nica, audiat de comisiile Parlamentului pentru portofoliul MAI
Sursa foto: Dan Nica
10 Feb 2009   •   11:16

Vicepremierul Dan Nica va fi marţi după amiază audiat în comisiile de specialitate pentru investirea sa şi ca ministru al Administraţei şi Internelor. Conducerile celor două camere legislative s-au reunit astăzi pentru a discuta necesitatea acestei audieri. Nica s-a prezentat deja la audieri, precizând că numirea sa în fruntea MAI nu va afecta în vreun fel atribuţiile deţinute ca vicepremier.
?Dan Nica se va prezenta la ora 14 pentru audierea comisiilor de apărare şi administraţie astfel încât mâine dimineaţă raportul celor 4 comisii să fie prezentat plenului. Am luat procedura sfântă, votul comisiilor, votul Parlamentului? a declarat secretarul camerei, Valeriu Zgonea, după şedinţa birourilor reunite ale celor două camere legislative. Nica va fi audiat de patru comisii, cele de administraţie din Camera Deputaţilor şi Senat şi cele două comisii de Apărare.
La scurt timp după anunţ, Nica şi-a făcut apariţia la audieri, afirmând că i se pare normală o asemenea procedură.?Eu cred ca este normal să fie o audiere.E în logica lucrurilor? a spus Nica, evitând să comenteze poziţia diferită exprimată ieri de PSD.
Nica a mai precizat că noua numire la MAI nu-i va afecta în nici un fel atribuţiile de vicepremier despre care presa a scris că ar putea fi reduse. ?Da, sigur, voi rămâne cu toate atribuţiile? a spus Nica, adugând ca principalul său obiectiv ca ministru al Internelor va fi acela că ?oamenii trebuie să se simta în siguranţă şi trebuie să fie în siguranţă?.
Cu doar o zi în urmă, cele două Birouri reunite deciseseră că nu este nevoie de audierea lui Nica în comisii şi că parlamentarii vor lua act, miercuri, în şedinţa de plen, de propunerea premierului Emil Boc de a-l desemna pe vicepremierul Dan Nica pentru a ocupa şi funcţia de ministru de interne. Conform însă unor surse parlamentare, liderii coaliţiei au hotărât luni seară ca Nica să fie totuşi audiat de comisii pentru a se evita orice discuţii sau interpretări ale Constituţiei. "Noaptea e un sfetnic bun" au precizat aceleaşi surse.
Marius Vulpe,Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica audiere comisii parlament investire MAI
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close