Antena 3 CNN Politică Dan Radu Ruşanu: USL va negocia cu FMI amânarea scadenţei plăţii datoriilor

Dan Radu Ruşanu: USL va negocia cu FMI amânarea scadenţei plăţii datoriilor

Dan Radu Ruşanu: USL va negocia cu FMI amânarea scadenţei plăţii datoriilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
28 Aug 2011   •   13:17
Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat, duminică, tinerilor liberali de la şcoala de vară a partidului că în momentul în care va prelua guvernarea, USL va negocia cu FMI amânarea scadenţei plăţii datoriilor, conform Mediafax.

Măsura, a motivat Ruşanu, este pentru a îndrepta veniturile de la buget către investiţii.

„În discuţiile pe care le-am avut cu FMI anul trecut şi anul acesta, cu misiunea care a venit să ne întrebe şi pe noi câte ceva, le-am spus foarte clar că în clipa în care vom veni la guvernare vom renegocia acordul cu FMI, dacă vor. Nu pot, ca stat suveran, să mă împrumut pe trei ani de zile. Se vor rostogoli acele datorii, se vor amâna. Asta va fi prima negociere pe care o vom face cu FMI – amânarea scadenţei plăţii datoriilor în 2015, în 2016, cum are şi Grecia, pe opt ani de zile, pe zece ani, pentru că nu poţi să omori o economie întreagă ca să le plătesc lor banii”, a declarat Ruşanu.

Politicianul a arătat că banii rămaşi din amânarea plăţii vor fi direcţionaţi spre investiţii: „Una e să plătesc în 2013 un miliard şi alta e să plătesc cinci miliarde. Dacă plătesc un miliard, îmi mai rămân patru ca să fac investiţii. Dacă nu fac investiţii niciodată şi din tot ce obţin din veniturile pe care le am plătesc numai datoriile, nu mă voi dezvolta niciodată”, a conchis liberalul.

Acesta a arătat că USL va adopta, concomitent, şi măsura reducerii taxelor şi impozitelor: „Prima măsură va fi reducerea impozitelor şi taxelor. Astfel se atrag investitori. Numai pe banii mei nu pot să mă dezvolt niciodată, nu am atât capacitate financiară încât să pot să mă dezvolt singur”, a arătat vicepreşedintele liberal.



×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close