Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu la Ştirea Zilei: Nu avem o criză economică ci una a sistemului financiar - bancar

Dan Voiculescu la Ştirea Zilei: Nu avem o criză economică ci una a sistemului financiar - bancar

Dan Voiculescu la Ştirea Zilei: Nu avem o criză economică ci una a sistemului financiar - bancar
05 Noi 2008   •   21:00

?Noi nu avem la ora actuală în lume o criză economică. În România avem o criză de subconsum şi supraproducţie, cele două putând afecta ţara noastră. Mă refer la faptul că avem foarte multe importuri şi prin intermediul importurilor România poate fi afectată?, a declarat preşedintele partidului Conservator, Dan Voiculescu, invitat în cadrul emisiunii Ştirea Zilei. Discuţia pe tema crizei financiare mondiale a continuat, Dan Voiculescu apreciind că ?noi avem o criza a sistemului financiar bancar, nu una economică, repercusiunile fiind în sistemul economic?.
?Economia globala s-a format din trei segmente: economia reală, reprezentată de produsele şi serviciile care se vând se cumpără, a apărut un sistem bancar şi pe lângă el o multitudine de instrumente financiare iar băncile au început să scoată produse noi. Dacă economia reala suportă competiţia, sistemul bancar nu poate suporta o competitie?, a spus Dan Voiculescu.
Potrivit profesorului Dan Voiculescu criza în România va însemna faptul că ?banii vor fi mai puţini şi mai scumpi, şi este nevoie de prudenţă, apoi de profesionalism, adică nu intra în domenii pe care nu le cunoşti doar pentru că ai auzit că este profitabil şi ai grijă de dezechilibrul care s-a format la macroeconomie, avem un consum pe care îl satisfacem prin importuri - profiturile care puteau fi făcute de români sunt realizate de firmele străine?, a subliniat preşedintele Partidului Conservator.
Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close