Antena 3 CNN Politică Dana Năstase, consultată pentru materialele de campanie electorală ale soţului

Dana Năstase, consultată pentru materialele de campanie electorală ale soţului

Dana Năstase, consultată pentru materialele de campanie electorală ale soţului
Sursa foto: Dana Nastase
29 Ian 2009   •   15:04

Adrian Năstase nu lua nici o decizie în domeniul materialelor electorale necesare pentru propria sa campanie electorală fără a-şi consulta mai întâi soţia. Dana Năstase îşi dădea acordul în privinţa producţiei grafice şi designul materialelor propagandistice din campania electorală din 2004 a soţului său,înainte ca ele să fie tipărite, se arată în rechizitoriul DNA, citând declaraţiile mai multor martori. Potrivit mai multor martori, ea s-ar fi întâlnit în acest sens, cu reprezentanţii Eurografica, firma încriminată în dosarul "Trofeul Calităţii".
Instanţa supremă va începe, în data de 26 februarie, judecata dosarului "Trofeul Calităţii", în care Adrian Năstase, Irina Jianu şi de alte patru persoane sunt acuzate în legătură cu strângerea unor sume de bani pentru campania electorală prezidenţială a social-democratului.
"Este evident că producţia grafică şi designul materialelor de propagandă electorală pentru campania electorală a învinuitului Adrian Năstase erau prezentate soţiei acestuia, Daniela Năstase, în vederea exprimării sau nu a acordului", notează procurorii în rechizitoriul din dosarul "Trofeul Calităţii".
Astfel, unul din martori a spus că Vasile Mihail Cristian, administratorul firmei Eurografica, o cunoştea pe Dana Năstase pentru că s-ar fi întâlnit şi ar fi discutat cu ea în legătură cu materialele de campanie electorală, conform rechizitoriului din dosarul "Trofeul Calităţii".
Potrivit procurorilor, un martor, Sever Rocsin, fost consilier al primului ministru, a prezentat mostre de materiale de propagandă lui Adrian Năstase, care i-ar fi cerut să le prezinte şi soţiei acestuia.
"În contextul menţionat, martorul Sever Rocsin s-a deplasat la imobilui din Bucureşti, str. Jean Texier, (...), care aparţinea familiei Năstase şi a prezentat mostrele numitei Daniela Năstase. Întrucât Daniela Năstase a făcut unele observaţii referitoare la conţinutul mostrelor, martorul Sever Rocsin l-a rugat pe învinuitul Vasile Mihail Cristian să se deplaseze la imobilul din Bucureşti, str. Jean Texier, prilej cu care a cunoscut-o personal pe aceasta", se arată în rechizitoriu.
Din momentul în care în 2001 Adrian Năstase l-a numit pe Sever Rocsin Consilier al Primului Ministru, Mihail Cristian Vasile i-a cerut acestuia, printr-un angajat, să îl sprijine "în derularea unor servicii de editare pe care urma să le presteze SC Eurografica SRL", arată DNA.
"În concret, Mihail Cristian Vasile a dispus achitarea către furnizorii materialelor electorale, a contravalorii acestora, din fondurile SC Eurografica SRL, disimulând cheltuielile efectuate sub forma unor cheltuieli de publicitate proprii societăţii, sens în care atât personal cât şi prin intermediul unor interpuşi a întocmit documente comerciale şi financiar contabile cu un conţinut nereal", notează procurorii în rechizitoriu cu privire la materialele electorale date de Eurografica.
"Din probele administrate în cauză rezultă că prin influenţa şi autoritatea pe care a avut-o învinuitul Adrian Năstase în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat, a obţinut de la înv. Vasile Mihail Cristian, director general al SC Eurografica SRL, foloase necuvenite în valoare de 34.421.611.069, reprezentând: caiete, fulare, tricouri, calendare, pliante, brichete personalizate cu numele şi imaginea înv. Adrian Năstase", se mai arată în rechizitoriu.
Mai mulţi martori au declarat procurorilor DNA că s-au întâlnit sau au fost sunaţi de Mihail Vasile şi de alte persone, care le-au sugerat să nu spună că materialele au fost inscripţionate cu numele lui Năstase, ci cu numele SC Eurografica SRL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dana Nastase DNA dosare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close