Antena 3 CNN Politică Declaraţie a preşedintelui Băsescu pe tema negocierilor cu FMI la ora 18:00

Declaraţie a preşedintelui Băsescu pe tema negocierilor cu FMI la ora 18:00

Declaraţie a preşedintelui Băsescu pe tema negocierilor cu FMI la ora 18:00
Sursa foto: Traian Bãsescu
06 Mai 2010   •   16:24

Preşedintele Traian Băsescu va susţine o declaraţie de presă, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, unde este posibil să prezinte concluziile întâlnirii pe care a avut.o astăzi cu şeful misiunii FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks pe tema îndeplinirii obligaţiilor şi angajamentelor asumate prin acordul de împrumut.
Potrivit unor surse oficiale, discuţia cu reprezentantul FMI a durat o oră, în timpul căruia s-au abordat problema soluţiilor pentru reducerea deficitului bugetar, dar şi subiectul remanierii guvernamentale.
Potrivit unor surse oficiale citate de Antena 3, reprezentanţii Guvernului ar fi ajuns cu delegaţia Fmi la o soluţie de compromis: se renunţa la creşterea cotei unice de impozitare, dar se creşte TVA la 22%.
În paralel, este posibilă o impozitare fără precedent a terenurilor, clădirilor şi maşinirilor şi a tranzacţiilor cu aceste bunuri mai susţin sursele citate.
În plan social, nevoia reducerii deficitului bugetar ar avea consecinţe dureroase: Conform aceloraşi surse, Executivul s-ar fi angajat ca în termen de 6 luni să disponibilizeze 250.000 de bugetari şi să introducă un concediu de 20 de zile fără plată pentru restul funcţionarilor care rămân în posturi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close